Що ще можна встигнути посіяти у липні

Думаєте сезон садіння та посіву насіння овочевих культур закінчився? Помиляєтеся. Зараз звільняється місце після картоплі, цибулі, часнику, редиски, моркви, зелені… Так що є де розміщувати посадки і, найголовніше, є, що садити.

Так, наприклад, в липні садять другу картоплю. Перед посадкою її бульби треба замочити на 10-20 хвилин в розчині сечовини: 100 г на 10 л води. Садять бульби дрібно, так щоб прикрити їх землею шаром 3-5 см. До появи сходів її можна не поливати, але в спеку бажано полив проводити, щоб бульби не спеклися в грунті. Літня картопля менш урожайна ніж весняна, але бульби у неї лежать всю зиму практично без відходів і паростки починають відростати тільки навесні.

Також краще зберігаються літні посіви моркви, буряка та інших коренеплодів. Сіють їх в липні і до заморозків тоді можна буде зібрати врожай лежких коренеплодів.

Салатні овочі можна сіяти весь сезон на проліт. Вибір великий — латук, крес-салат, рукола, звичайний салат… Тільки врахуйте є весняні сорти, літні та осінні. Літні та осінні садити можна хоч до самої зими. Вони стійкі до стеблування. А ось весняні сорти влітку йдуть в стрілку і не дають зелені. Не забувайте поливати салати, оскільки при нестачі вологи вони грубіють і починають сильно гірчити.

Любителі кропу сіють його конвеєрним способом через кожні 30 днів. Влітку до кропу треба додавати трохи насіння салату. Тоді бур’яни можна прополювати сапкою навіть до появи сходів — салат чітко позначить ряди. Так само не забувайте про поливи, при нестачі вологи кріп стає низьким і грубіє.

Практично до снігу можна сіяти шпинат. Сіють його з інтервалом 20 днів. Тільки треба підібрати сорти стійкі до стрілкування. Посіви продовжують до кінця серпня, після чого припиняють, так як рослини можуть потрапити під заморозки.

До кінця липня можна сіяти казковий овоч — ріпу. Правда зараз ріпа найбільше популярна в Азії, але і у нас її знову розсмакували і відмовитися від ріпи може не кожен городник.

У червні ще раз можна посіяти насіння ранньостиглої квасолі. Тільки отримаєте з них не боби, а молоді стручки для різних страв. Якщо ж погода поміщає зібрати урожай — боби прекрасний сидерат. Можна буде скосити і перекопати рослини.

У липні можна посіяти східну капусту. Наприклад, пекінську або китайську, яка качани не утворює. Їх ранні сорти дозрівають через 50-60 днів, що дозволяє отримати три урожаї за сезон.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply