Консерви. Приготування консервів в автоклаві

Використання автоклава для консервування зазвичай не має на увазі складної підготовки продуктів. Їх не потрібно варити. Продукт найчастіше очищається, нарізається, приправляється спеціями і сіллю. До речі купити домашні автоклави Укрпромтех можна за посиланням в Інтернет-магазині, де вам запропонують якісне обладнання для приготування консервів та помірні ціни.

Розкладаємо продукти по банкам і закочує кришками.

Стерилізувати банки, обробляти їх парою не потрібно. Їх досить промити. Для закачування банок використовуємо класичну машинку для закочування.

Закочені банки поміщаємо в касети, вгорі касети закручуємо гайку.

Залежно від моделі вашого автоклава конструкція і варіанти закріплення банок в касеті можуть відрізнятися. Всі моделі стерилізаторів розраховані на банки різних розмірів (регулюється висота касети). Тобто ви можете використовувати 14 банок по 0,5 л, або 6 банок по 1л.
Касети з банками поміщаємо в бак, ставлячи одна на одну.
Заливаємо бак водою, не доливаючи до верхнього краю бака 2 см.

Встановлюємо кришку, закручуємо гайки, притягнувши їх за допомогою ключа до упору.

Встановлюємо шланг на клапан аварійного скидання тиску, інший кінець шланга поміщаємо в раковину або яку-небудь ємність (наприклад, в банку).

Включаємо нагрів, по спеціальному приладу на кришці автоклава про контролюємо необхідну температуру і тиск. Тривалість роботи автоклава залежить від продукту що готується (дивимося по книзі рецептів).

Виберіть модель автоклава виходячи з варіантів нагріву. Вони бувають:

  • для всіх типів плит,
  • для відкритого вогню,
  • електричні (від мережі),
  • автоматичні з блоком управління.

Для приготування домашніх консервів звичайно потрібно 1-4 години.

Після необхідного нагрівання і витримки відключаємо нагрів і чекаємо охолодження автоклава до кімнатної температури.
Час роботи автоклава зазвичай однаковий. Відмінність їх полягає в автоматичному скиданні води, автоматичному відключенні, а також швидкості охолодження (від 2 до 8 годин).

Консерви готові, смачного Вам!

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply