Новорічний стіл 2017: поради та ідеї оформлення

Кожна господиня прагне приготувати особливий стіл до будь-якого свята. Чи варто говорити, що приготування до Нового Року ведуться особливо ретельно, адже це — головне свято в році. Завжди хочеться здивувати гостей чимось незвичайним і створити святкову атмосферу. При організації новорічного столу важливо пам’ятати не тільки про власні переваги, але і про прикмети і добрі традиції: в цю священну ніч звану вечерю обов’язково повинен відповідати символ приходящого року. 2017 рік пройде під символом вогняного півня. Давайте ж подивимося, як краще прикрасити стіл і які страви подати, щоб наступний рік пройшов успішно.

Оформлення новорічного столу

Почнемо, мабуть, з того, як оформити святковий стіл. Колір півня, покровителя 2017 року, як не можна краще нам підказує, які кольори вітаються на столі. Найбільш бажані будь-які відтінки вогняного: червоний, оранжевий, жовтий, золотий, бронзовий. Ці кольори можна обіграти в будь-якому аксесуарі. Наприклад, купіть заздалегідь руді або червоні серветки, а в новорічний вечір можна скласти з них орігамі у вигляді квітки: вийде своєрідне полум’я багаття. Або ж можна придбати червону скатертину, вона задасть тон всьому столу.

Не забувайте, що святковий посуд теж є елементом прикраси. При зустрічі 2017 року дуже доречна буде на новорічному столі бронзова фруктовниця або конфетниця. Варто відзначити, що навіть сама їжа може служити декорацією. Фруктовниці можна наповнити «вогняними» фруктами: апельсинами, червоними яблуками, лимонами. А конфетніцу — цукерками в червоній блискучій обгортці. А якщо у вас вдома знайдеться дво- або триярусна фруктовниця, то вона легко створить образ полум’я і навіть стане центральним елементом столу.

Оформлення новорічного столу

До слова про бронзу, якщо у вас вдома є бронзові фігурки або статуетки, обов’язково поставте їх на стіл, вогненному півню це точно сподобається. Також, обов’язковим атрибутом святкового столу в цей новий рік повинні бути запалені свічки, адже хто як не вони найбільше відповідають тематиці 2017 року. А якщо вам вдасться знайти бронзовий свічник, то це принесе подвійну удачу.

Повертаючись до теми посуду як елемента для прикраси столу, варто згадати і мідний посуд, адже його магнетичний червонуватий відтінок як ніщо інше нагадує палаючий вогонь. Наприклад, можна подати гаряче або закуски на мідному блюді, і це точно порадує покровителя майбутнього року.

Серед інших кольорів, доречний буде і переливчастий зелений, адже цим кольором так часто хваляться відомі нам горді птахи. Дуже близький до цього відтінку колір хвої, яка, в свою чергу є беззмінним символом Нового Року. Доброю ідеєю буде оформити букет з хвойних гілок і окропити їх лаком з блискітками для волосся, і ваша композиція відразу стане святковою. Півень багато часу проводить на свіжому повітрі, тому доброю порадою буде поставити на стіл що-небудь дерев’яне, наприклад, підставки під гаряче. Або ж прикрасити стіл свіжими квітами, адже серед них люблять гуляти свійські птахи.

Новорічне меню

Говорячи про новорічній стіл, не можна не сказати пару слів і про сам новорічне меню, хоча ми вже писали про це неодноразове. Півень буде строго за ним стежити, і щоб його задобрити, потрібно врахувати і його побажання. Як багато хто вже могли здогадатися, любителям курятини та індички варто дочекатися іншого свята, адже наявність побратимів в якості їжі засмутить новорічного півня. Основним блюдом можна в цей раз зробити рибу. Не варто ставити на стіл і яйця, проте це відноситься лише до тих страв, де їх видно відразу, наприклад, до фаршированих яєць. Наявність же яєць в салаті не забороняється, як, втім, і мастило з яєць для випічки.

Так що приготувати символу 2017 роки? Він точно буде радий різним фруктам і овочам. Як і з фруктами, його обрадує будь-який «вогненний» колір. Як не можна краще підійдуть помідори, червоні і жовті перці, кукурудза. Радий буде півень і солодкому: не забувайте про пироги і іншу випічку, особливо вироби з ягодами. У рік півня добрим жестом буде поставити на стіл миску з зерном або насінням — соняшниковим або гарбузовим, щоб порадувати покровителя майбутнього року. Особливо до смаку припаде йому і велика кількість зелені будь-якого виду, адже півні дуже близькі до природи і люблять проводити вільний час в траві або городі.

Ну а найголовніше, про що не варто забувати — це новорічний настрій! Зустрічайте свята з посмішкою, залиште всі негаразди в минулому році і вступайте в новий рік з легким серцем. Тоді удача буде з вами і новий рік принесе лише радісні події!

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply