Що робити щоб помідори виросли солодкими

Хто не хоче виростити солодких, буквально цукрових помідорів, та таких, щоб м’якоть буквально розсипалася на зернятка? Ви теж хочете? Тоді вам неодмінно треба дочитати нашу статтю!

Природно, в першу чергу ступінь цукристості помідорів залежить від сорту. Причому гібриди зовсім не годяться. Наприклад, найпростіші сорти салатного призначення буквально випромінюють той самий помідорний дух, а на смак просто прекрасні. Правда вони погано зберігаються, погано транспортуються на далекі відстані, вони не годяться для маринування та консервування. Зате помідори з них найсмачніші.

Особливо гарні на смак сорти народної селекції: Волове серце, Космонавт Волков і т. д. У себе на ділянці вже не перший рік я вирощую сорт Рожевий мед. Це найсолодший з усіх помідорів, який мені доводилося куштувати.

Втім, помітно поліпшити смак будь-якого сорту помідора можна, якщо вдатися до допомоги добрив. Причому, не обов’язково мінеральних — згодиться і звичайна зола. Калій, який в ній міститься у великій кількості прискорює налив плодів і покращує їх смак. Незамінна зола і тому, що містить практично всі мікроелементи, що також поліпшують смак плодів. Підгодовують золою помідори не менше трьох разів через кожні два тижні. Заливаючи 1 кг золи 10 л води і настоюють добриво тиждень.

А ось азотні добрива в цей час треба припиняти вносити на грядки, так як вони прискорюють ріст бадилля. Помідори від селітри стають більшими, але на смак будуть водянистими і несмачними. До того ж азот знижує імунітет до фітофтори, яка зараз безкарно бешкетує на посадках помідорів — обприскувати ж уже не можна — збираємо врожай…

Якщо у вас немає золи, не пожалкуйте грошей і придбайте діамофоску. Удобрюйте нею по сірниковій коробці на 10 л води і ваші помідори стануть найсмачнішими, до певної межі, звичайно.

І ще дуже сильно на цукристість помідорів впливає сонячне світло. Пам’ятайте тепличні помідори? Ще недавно ми їх їли, так як свої ще не достигли. За цукристістю, та й взагалі за смаком вони більше нагадують траву. А все тому, що вони отримували менше світла, ніж наші грунтові помідори. Тому помідори треба садити на сонячних місцях.

Сильно на цукристість плодів впливають поливи. Чим частіше поливати, тим менш смачними будуть помідори. Та й лопатися вони починають. Тому багато фермерів зовсім припиняють поливати помідори, коли вони починають дозрівати. І не лопаються тоді вони, і урожай достигає швидше, і помідори смачніше.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply