Що робити щоб не жовтіли огірки

Жовтіють огірки з багатьох причин. Можливо це зараження пероноспорозом або нестача вологи. А може бути навпаки — надлишок води, нестача поживних речовин або занадто холодні ночі. Часто таке відбувається і через діяльність кліщів. Про те, що робити щоб не жовтіли огірки, читайте нашу статтю.

Коротко кажучи, через неправильний догляд рослини можуть слабшати, чахнути і врешті-решт загинути. Щоб зміцнити імунітет, не обов’язково вирушати в магазин за стимуляторами. Можна скористатися підручними засобами.

Існують прості способи зміцнити імунітет огірків безпечними народними засобами.

Перший. На 9 л води візьміть 1 л молока і додайте 30 крапель йоду. Все це присмачити 30 г рідкого мила. Його необхідно додати для кращого присипання до рослини розчину. Недолік способу: щоб ефективно боротися з жовтизною таким розчином, огірки треба обприскувати раз в тиждень.

Другий. Більш дешевий і більш реалістичний варіант — на 5 л води візьміть 1 л молочної сироватки. Розчин добре розведіть і обприскайте листя з двох сторін.

Третій. Стакан цибулиння закип’ятіть протягом п’яти хвилин, потім накрийте кришкою і залиште настоюватися ще 24 години. Після чого процідіть розчин і додайте його на 5 л води. Цим розчином обприскати листя з двох сторін, заодно обприскати і грунт, а залишками полийте рослини під корінь. Обробки потрібно повторювати кожні два тижні.

Четвертий. Трохи інший варіант — в 4 л молочної сироватки розчиняють 300 г цукру і розводять все в відрі до 10 л. Все добре перемішують і обприскують рослини. Сподіваємося, кожен підбере рецепт собі до смаку і врятує урожай огірків, коли обприскувати рослини фунгіцидами вже не можна.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply