Яблучний оцет допоможе від болю в горлі

Погода в травні ще непередбачувана — на сонці спека, а в тіні та під вітерцем ще холодно. Промокли під дощем і тепер страждаєте від болю в горлі? Яблучний оцет — швидкий, природний засіб, який можна використовувати для лікування болю в горлі.

Серед багатьох речей, які використовуються при лікуванні ангіни, яблучний оцет заслуговує особливої уваги. Він зустрічається на кухні у більшості сімей і цілком досяжний. Приведемо властивості яблучного оцту, які роблять його незамінним в деяких випадках для лікування ангіни.

  • Яблучний оцет володіє антибактеріальними властивостями, які допомагають в боротьбі з мікробами порожнини рота.
  • Так як яблучний оцет має високий рівень кислотності, він допомагає знизити рівень рН тканин порожнини рота і позбутися від бактерій, що викликають біль в горлі.
  • Яблучний оцет є багатим джерелом інсуліну, який допомагає підвищити імунітет за рахунок збільшення числа Т-клітин і білих кров’яних тілець.
  • Яблучний оцет є природним відхаркувальним засобом, який допомагає у виведенні мокротиння.

Способи використання яблучного оцту для лікування болю в горлі

Яблучний оцет є надзвичайно універсальним рішенням. Ось деякі з найбільш широко застосовуваних методів лікування болю в горлі.

  • Розведений яблучний оцет. Змішайте 2 ст. ложки яблучного оцту з приблизно 240 мл води. Вода може бути кімнатної температури або теплою. Додайте трохи меду в розчин для заспокійливої дії. Перемішайте всі інгредієнти і пийте цю суміш 2-3 рази в день.
  • Яблучний оцет, лимонний чай і мед. До чайної ложки яблучного оцту додайте чайну ложку меду, сік 1/4 лимона і невелику щіпку гіркого перцю. Змішайте всі інгредієнти і вилийте в чашку з гарячою водою. Повільно пийте цю рідину, потягуючи, відчуваючи, як біль в горлі заспокоюється в процесі. Для досягнення найкращих результатів за короткий проміжок часу рекомендується пити цю суміш чотири рази на день.
  • Яблучний оцет із сіллю. Додайте трохи солі в 2 ст. ложки яблучного оцту. Візьміть 1/2 склянки теплої води і перемішайте. Цей розчин слід використовувати для полоскань 3-4 рази на день.

Найкраще про використання яблучного оцту при лікуванні болю в горлі є те, що немає ніяких побічних ефектів, що виникають при його вживанні. Це природний спосіб боротьби з болем в горлі і іншими проблемами, що виникають при переохолодженні.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply