Як лікувати кашель народними засобами?

Кашель може дошкуляти людині з різних причин. Особливо небезпечні демісезонні періоди, коли часта зміна погоди, вологість і вогкість можуть серйозно підкосити здоров’я. Як вилікувати кашель народними засобами і яка профілактика найефективніша — пропонуємо дізнатися з цієї статті.

Кашель у дорослого як симптом спостерігається в більшості простудних захворювань. Кашель присутній при ГРЗ, при застуді, при грипі та інших хворобах різного ступеня тяжкості. За своїм характером визначають: сухий кашель, вологий, відхаркувальний, залишковий (після ГРВІ), задушливий.

Кашель: ознаки і види

Якщо вас іноді наздоганяє вологий кашель з мокротою, яка легко відділяється, — не варто панікувати і звертатися в аптеку з питанням — чим лікувати мокрий кашель. Виявляється, такий кашель навіть корисний здоровому організму. Він очищає легені від слизу і мокротиння, разом з якими виділяються і шкідливі бактерії, що заселяють наш організм. Але якщо кашель сухий і такий що подразнює горло, а процес відкашлювання приносить дискомфорт і не дає полегшення, і це все супроводжує температура — варто звернутися до лікаря, основне завдання якого перетворити сухий кашель у вологий і допомогти організму в боротьбі за здоров’я.

Деякі симптоми можна недооцінювати, і наявність кашлю в тому числі, адже сам по собі просто так він не з’являється. Сильний кашель — це лише наслідок більш серйозного або ж хронічного захворювання, такого як застуда, алергія, запальні процеси бронхів. Перш, ніж лікувати кашель у дорослого, потрібно розуміти, який саме вид кашлю супроводжує ті чи інші хвороби. Отже:

Грип. Характеризується хронічним кашлем, який починається як сухий кашель, що перетворюється у вологий. Може відходити гній, а також процес відкашлювання нерідко супроводжується неприємним болем у грудній клітці.

Парагрип. Основний симптом — гавкаючий кашель, хрипота голосу, що з’являються в перші ж дні захворювання.

Трахеїт. Виділяється гнійна мокрота, кашляти боляче, звук при цьому виходить досить дзвінкий.

Гострий бронхіт. Основні наслідки — сильний, дзвінкий і гучний кашель, що супроводжується виділенням мокроти, причому спочатку хвороби вона має рідку структуру, а потім стає більш щільною. Особливо хворий страждає від кашлю в холодних, сирих приміщеннях, а також відразу після сну.

Пневмонія. Характеризується сильним і болісним кашлем, спочатку сухим, потім вологим, з виділенням мокроти. Після нападу кашлю може гостро боліти одне — більш ослаблене — легке.

ГРВІ. При ГРВІ слід побоюватися сухого кашлю, оскільки він травмує гортань і не дає токсинам природним шляхом виводитися з організму.

Синусит, риніт. Для захворювань, пов’язаних з ураженням слизової носа, характерні нічні напади кашлю, які виникають внаслідок закладеності носа. В такому випадку горло дере і викликає значний дискомфорт.

Як вилікувати кашель за допомогою народних засобів?

Лікування кашлю передбачає застосування комплексного підходу, а його варіації залежать від причини, яка і викликала цей неприємний симптом. Препарати, представлені в аптеці, відмінно допомагають в питанні «як позбутися від кашлю». Народні методи в боротьбі з ним також можуть виявитися досить ефективними.

Дуже важливо стежити за тим, щоб хворий протягом дня випивав якомога більше рідини. Це допоможе підтримувати баланс зневодненого в результаті рясного потовиділення організму, а також посилить виведення токсинів. Рідина дозволяє мокроті розріджуватись і швидше виходити природним шляхом. При ангіні і фарингіті корисним будемо вживання мінеральних вод підвищеної лужності.

Як вилікувати кашель у домашніх умовах

Будь-які ліки від кашлю, що мають назву муколітик, полегшують відхаркування і сприяють більш комфортному перебігу хвороби. До них відноситься такий безпечний рослинний препарат, як Бронхипрет. Засіб не тільки розріджує мокротиння, а й позбавляє від болю в бронхах, допомагає кашлю з’являтися рідше. Ще одна сильна властивість цих ліків — антибактеріальний і противірусний ефект. Це означає, що діють вони не тільки на наслідки застуди, а й на саму причину, з якої вона виникла.

Керуючись наведеними вище порадами, вам більше не доведеться шукати відповіді на запитання «як вилікувати кашель». Будьте здорові!

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply