Мій особливий секрет посадки огірків в грунт

Добрий день, колеги дачники, нарешті нас залишають холоду і неспішно підходить час для посадки в грунт насіння нашого майбутнього врожаю огірків. А який ви отримаєте урожай буде залежати від того, як ви їх посадите…

Ділюся з вами тим, як я вважаю за краще садити огірки і не скаржиться потім, що немає врожаю. Літо я проводжу на дачі, роблячи закрутки з прекрасних, однакових огірочків, яким нема числа.

Першим етапом посадки у мене є підготовка огіркової грядки. Потрібно зробити борозну і добре полити її водою. Насіння для своєї грядки купую самозапильне. Замочувати їх вважаю не потрібним, оскільки пророслий після замочування паросток, посаджений вами в землю, може просто засохнути від того, що, наприклад, йому не буде вистачати вологи. Можна буде потім підійти і поскаржитися сусідові, що знову насіння погане купив, старе, напевно, не зійшло. Але краще посадити з першого разу правильно.

Саджу огірки в один ряд, не густо, відстань від насіння до насіння одна довжина долоні. Потім присипаю їх сухою землею, розминаючи всі камінчики, щоб не прибити наші огірочки, а щоб їм було тепло і вони швидше проросли, накриваю їх плівкою.

Як тільки помічаю, що рівним строєм вони починають показуватися над землею міняю положення плівки, щоб вона не заважала їм росту. У мене є металеві дуги, які встановлені в грядці, перекидаю плівку на них і виходить свого роду невелика, довга теплиця. Коли я побачу, що мої саджанці остаточно зміцніли, у них починає рости батіг, знімаю плівку і обов’язково встановлюю шпалеру, щоб підв’язувати на ній батоги. Такий захід полегшить життя нашим огірочками, батоги не будуть одне на одного навалюватися, сонечко буде радувати всіх без винятку і, коли прийде час пожинати плоди своїх старань, вам не доведеться, сидячи навпочіпки, піднімати кожен листочок, щоб нічого не пропустити.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply