Температурний режим при вирощуванні курчат з інкубатора

У курчат є цікава здатність знаходити ідеальну зону комфорту в приміщенні. Ви зрозумієте їх самопочуття, якщо тільки прослідкуйте за їх розташуванням. Це дасть зрозуміти чи підходить їм температура, не замерзли вони або ж навпаки перегрілися.

Якщо температура комфортна, то курчата будуть рівномірно розташовані по всій площі. При достатній кількості їжі та води ви зможете почути їх задовільне попискування.

Якщо курчата розповзлися по різних сторонах, важко дихають, тихо поводяться, голови опущені вниз, то температура, швидше за все, занадто висока. Слід підняти джерела тепла трохи вище або зменшити їх потужність.

Якщо курчата збиваються, туляться один до одного, намагаються бути ближче до джерела обігріву, поводяться шумно, то це явна ознака того, що пташенята замерзли. Просто опустіть джерело обігріву нижче або ж збільште потужність.

Якщо курчата збиваються в одному місці, передбачається, що вони відчувають себе не комфортно і потрібно щось поміняти. Ймовірно є протяг, сторонній шум, який їх лякає або ж нерівномірне освітлення. Тепло дуже важливо для курчат, але потреба в ньому зменшується з віком.

І так, тепер ви знаєте напевно, чи підходить приміщення для ваших ципок. Але все ж термометр, який буде показувати точну температуру зайвим не буде. Добові курчата потребують температури в зоні обігріву на рівні 35-37 градусів. Пізніше її слід знижувати на 1-2 градуси щотижня.
Приблизна потреба температура для курчат у віці:

  • 1 тиждень — 32-35 ° С
  • 2 тиждень — 29-32 ° С
  • 3 тиждень — 25-29 ° С
  • 4 тиждень — 23-25 ° С
  • 5,6,7 тижні — 21-24 ° С
  • 8 тиждень — 18-21 °
  • 9 тиждень 18 ° С

Як розмістити лампи для обігріву курчат

Підвісьте пару ламп, на висоті 30-40 см над рівнем підлоги приміщення. Відмінним варіантом для обігріву є інфрачервоні лампи. Їх використовують багато фермерів і професійні птахівники. А для регулювання температури можна використовувати диммер, який дозволяє плавно регулювати потужність лампи.

Скільки ламп необхідно?

Як мінімум дві точно. Якщо одна згорить поки вас не буде вдома, або ж це трапиться вночі, то друга забезпечить тепло курчатам до вирішення цієї проблеми. Так само підстилка з картону добре зберігає тепло, але тримайте її подалі від ламп, щоб уникнути загоряння.

Інші поради для хорошого старту ваших курчат

Завжди повинна бути свіжа вода. Поїлки повинні розміщуватися так, щоб курчата могли дістати до води. Ідеально для цього підходить ніпельні напувалки.

Годуйте малюків особливо перші 2 тижня, стартовим комбікормом, який містить всі необхідні вітаміни і мікроелементи. Забезпечити економну витрату корму допоможуть спеціальні годівниці для птахів.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply