Як приготувати м’ясні консерви в домашніх умовах

Гадаю багатьох цікавить, як приготувати м’ясні консерви в домашніх умовах. Я добре вмію це робити і тому вирішив допомогти людям порадою…

Шматочки м’яса скласти в емальоване відро, додати 100 г солі і добре перемішати. М’ясом наповнити чисті літрові банки по вінця. В кожну банку додати по 2-3 горошини чорного і гіркого перцю, 1-2 лаврових листочки. Ті господарі, які полюбляють запах коріандру, нехай додадуть також 3—4 горошини коріандру. Обов’язково треба перевірити, чи кришки не прокручуються на закатаній горловині банки.

На дно автоклава треба вставити підставки, щоб на них зручно було помістити банки з м’ясом з таким розрахунком, аби вони не були у воді. Стерилізація відбуватиметься «сухим паром». У мене в автоклав уміщується 24 літрові банки або 48 півлітрових.

В автоклав треба вмонтувати кран чи вентиль (якщо крана немає), щоб через нього можна було насосом закачувати повітря у середину автоклава. Все треба зробити так, щоб повітря не виходило назовні.

До автоклава я заливаю 5 літрів води, ставлю банки, закриваю герметично автоклав і через кран чи вентиль закачую насосом повітря, щоб створити тиск 1,2 кг/см2. Потім треба закрити кран і зачекати хвилин 5-10, аби перевірити, чи кран не пропускає повітря. Після цього автоклав можна поступово нагрівати хвилин 20, а потім треба підвищити температуру до 120°С і тиск до 2,2 кг/см2. Загальний показник манометра становитиме 3,5-3,8 кг/см2, який не треба перевищувати і так витримати 1 годину. Потім вогонь можна виключити.

Дуже важливо не перевищувати показники тиску та температури, щоб не спрацював запобіжний клапан. Тому що коли він спрацьовує, то зриваються кришки банок, а іноді буває, що банки лопаються. В процесі роботи треба бути обережним, стежити за показниками і автоклав не залишати без нагляду.

Якщо ви хочете, щоб м’ясо ще протушкувалось, зніміть автоклав і закутайте його ковдрою або старим одягом. Автоклав повинен зовсім охолонути і тільки потім випускайте повітря, яке ви закачали. Відкрийте кришку автоклава, вийміть банки, витріть їх насухо і ставте на зберігання у прохолодне місце. Якщо ви зробили все правильно, то консервоване м’ясо може зберігатися 2 роки і більше.

Буду радий, якщо мої поради згодяться хоча б кому.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply