На правах винуватиць торжества 8 Березня дівчатам та жінкам належить насолоджуватися весняним перетворенням, компліментами і турботою близьких. Всі звичні клопоти, включаючи святкову вечерю, беруть на себе чоловіки. З радістю підкажемо їм, що можна приготувати на 8 Березня.
Закуска «морська ніжність»
Ця лаконічна вишукана закуска неодмінно розохотить апетит
Не мудруючи довго в якості закуски можна запропонувати прекрасним дамам тарталетки з морепродуктами. Готові основи для них є в будь-якому супермаркеті, решта — справа техніки. Відварюємо в підсоленій воді з кропом 600-700 г креветок і очищаємо від панцирів. Збризгуємо їх лимонним соком і присмачуємо салатом 2 ст. л. сметани і свіжого огірка. Викладаємо салат і креветки в тарталетки, прикрашаємо гілочкою зелені. При бажанні можна додати трохи кукурудзи або зеленого горошку. Ця лаконічна вишукана закуска неодмінно розохотить апетит.
Котлета з інтригою
Ці оригінальні котлетки точно зацікавлять прекрасних дам
Курячі котлети прекрасно впишуться в меню — потрібно лише трохи над ними поворожити. Заливаємо 300 г свіжого шпинату окропом на 10 хвилин, потім зливаємо воду, просушуємо і дрібно шаткуємо. Нарізаємо кубиками 500 г курячих грудок і 150-200 г фети, дрібно шаткуємо 1 червоний болгарський перець. Не варто занадто захоплюватися сиром, інакше котлети розпадуться в процесі приготування. З’єднуємо в чаші блендера грудки, фету, перець і шпинат, присмачуємо їх 2 ст. л. борошна і збиваємо в однорідну масу. Ліпимо гарні однакові кульки і обсмажуємо в маслі до золотистої скоринки. Ці оригінальні котлетки точно зацікавлять прекрасних дам.
Грибний оригінал
Подавайте святковий жульен прямо з печі, поки він розповсюджує дивовижний аромат
Жульєн для вечері 8 Березня — безпрограшний вибір. Тим більше якщо піднести його в незвичній варіації. Підсмажуємо на сковороді 700 г філе індички кубиками, заправляємо ½ ч. л. спецій для м’яса і сумішшю перців, які є в наявності. Окремо робимо зажарку з 3 цибулин і 600 г печериць. Змащуємо маслом глибоку керамічну форму, викладаємо гриби з цибулею, а слідом індичку. Заливаємо шари 150 мл вершків, зверху змащуємо сметаною і посипаємо тертим сиром. Відправляємо форму в розігріту до 200 ° С духовку на 15-20 хвилин. Подавайте святковий жульен прямо з печі, поки він розповсюджує дивовижний аромат.
Телятина в вогні
Ця страва неодмінно стане шлягером святкового вечора
Яке блюдо приготувати на 8 Березня з м’яса? Ніжне, смачне і в міру ситне, таке як печеня з телятини. Обсмажуємо з усіх боків м’якоть телятини вагою 1-1,3 кг в широкій каструлі з розігрітим вершковим маслом. Викладаємо її на тарілку, а в жирі, що залишився пасеруємо подрібнену цибулину з 600 г будь-яких грибів. Вливаємо 200 мл білого вина і тримаємо суміш 5 хвилин. Розсовуємо гриби, поміщаємо в центр телятину, дві гілочки з помідорами чері, 3-4 скибочки лимона. Ставимо м’ясо в духовку при 180 ° C на годину, а за 20 хвилин до кінця солимо і перчимо. Перед подачею розріжте телятину на шматочки і прикрасьте свіжою зеленню.
Рибна феєрія
Перед таким яскравим видовищем ваші дами ні за що не встоять
Якщо жіночі серця більше тяжіють до риби, порадуйте їх запеченою у фользі сьомгою. Злегка присипаємо 4-5 стейків сьомги сіллю, рибними спеціями, скроплюємо соком лимона і даємо пропитатись 15-20 хвилин. Робимо з фольги кишеньки, змащуємо маслом і поміщаємо всередину рибні стейки. Защипуємо краї фольги і ставимо в духовку при 180-200 ° C на 30 хвилин. Подавати готову сьомгу можна прямо у фользі, розкривши кишеньки і доповнивши її свіжими овочами і зеленню, лимоном. Перед таким яскравим видовищем ваші дами ні за що не встоять.
Сподіваємося, наші рецепти надихнуть дбайливих чоловіків на створення грандіозної вечері для всієї родини на 8 березня. Подаруйте коханим жінкам частинку душевного тепла в це чудове весняне свято!