Як отримати ранній урожай редиски

З’явилася редиска — значить, прийшла весна. Редис, або як ми ласкаво називаємо цей овоч — редиска, одним з перших ранньою весною радує нам око соковитістю барв, а соковитістю плодів — наш смак. Він дуже корисний. І не тільки тому, що це наші перші вітаміни. Редиска багата мікроелементами. Тому вона особливо необхідна майбутнім мамам, малим дітям, пенсіонерам і всім, хто вийшов з дитячого і не досяг ще пенсійного віку.

Щоб спробувати перший редис на травневі свята, а урожай починати знімати 9 травня, редис треба сіяти в перших числах квітня. Він проростає при температурі 4 — 5 ° С і переносить невеликі заморозки. Якщо боїтеся, що рослини «підуть в стрілки», посійте спеціальні сорти, такі, як Дека і Віра. Але я користуюся найпоширенішими: Спека, Рубін, Французький сніданок і багатьма іншими раннього терміну дозрівання. За моїми спостереженнями, появі стрілок більше сприяє густота посіву і запізнення зі збором врожаю. Сіяти бажано не більше трьох рядків на грядці, а в ряду, приблизно, через 5 см. Якщо впадуть близько два насіннячка — це не страшно, а от третє — зайве. Його можна прибрати відразу, можна виполоти потім, але редиска не повинна бути загущена. Інакше врожаю не буде.

Для ранньої сівби грядки краще підготувати з осені. Якщо на них після редису будуть вирощуватися огірки, їх можна зробити «теплими». Під редискою вони почнуть розігріватися, а до моменту сівби огірків будуть в дуже хорошому стані.

При підготовці землі під редис, слід пам’ятати, що він погано переносить надлишок кальцію. Тому краще утриматися від вапнування, а якщо грунт кислий, додайте навесні золи.

Повернемося знову до весни. На початку квітня ви накриєте підготовлені грядки поліетиленовою плівкою, щоб розтанули залишки снігу і частково відтанула земля (достатньо 3 — 4 см). Цю саму ранню редиску бажано вкрити двома плівками: одну розстелити по землі, а іншу натягнути на дуги або зробити «будиночок» заввишки 50 — 60 см. Потім нижню можна буде прибрати або замінити лутрасилом.

Наступні посіви можна проводити в другій половині квітня і на самому початку травня. Ці грядки можна готувати навесні, а після редису посіяти на них на початку другої декади червня моркву.

Останній весняний посів редису — це поєднана посадка на одній грядці разом з огірками. Два ряди огірків, а по краях і між ними редис.

І ще одне нагадування: редис — вологолюбна рослина. І якщо при дуже ранньому посіві вологи цілком достатньо, то наступні посіви вимагають поливу.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply