Помідори на всі смаки

Коли починав збирати колекцію помідорів, звернув увагу на таке: якщо в назві є щось королівське, то, незважаючи на масу, форму, колір плоду, всі вони чудові.

І юді почав спеціально шукати такі сорти і назбирав сімнадцять. Вени різні за кольором, формою, строками достигання, масою та застосуванням. А які ці сорти чудові. Досить мати цей набір, і інші сорти непотрібні, хіба що Із серій СХ та Лежкі.

Моя колекцій налічує понад 200 сортів помідорів, тому виникла необхідність згрупувати їх за різними ознаками. Щодо врожайності виділив «королівський набір» із 17 сортів. Всі вони дуже врожайні, хоча різняться за масою, кольором, формою плодів та строками достигання.

Мікадо рожевий та Мікадо жовтий. Виведені в Японії, середньостиглі. Кущі висотою до 1.5 м. Плоди округлі, м’ясисті, малонасінні, масою до 500 г рожевого або лимонно-жовтого кольору.

Імператорський. Походить з Китаю, сорт пізній. Кущ висотою 1.2 м. Плоди округло-приплюснуті, м’ясисті, масою до 1 кг, червоного кольору.

Імператор Ху-Фу. Теж з Китаю, сорт середньостиглий. Кущ заввишки до 1 м. Плід рожевий, важить близько 1 кг.

Король ранніх. Король пізніх. Король Лондона У всіх цих сортів великі, круглі, червоні, м’ясисті, смачні плоди масою до 8001. А в Короля Африки плоди жовті.

Золота королева Походить з ФРН, сорт середньостиглий. Кути висотою 1.5 м. Плоди великі — 500 і більше грамів, круглі, оранжево-золотистого кольору. Це один з найкрасивіших помідорів.

Крон-принц. Походить з Індії. Сорт середньостиглий. Кущ висотою до 2 м. Плоди круглі, червоні, важать 80—100 г, придатні для консервування.

Принц Боргез. З Франції, сорт середньостиглий. Кущ висотою до 2 м. Плоди круглі, червені, масою 30 г. Коли достигають кущ стає червоним. За літо він у мене червонів тричі. Плоди дуже добрі для маринування у літрових банках.

Принцеса Панда 3 Голландії, сорт середньостиглий, кутщ висотою 2,5 м. Плоди червоні, масою до 500 г.

Чорний принц. З Індії. Плід темно-фіолетовий, важить до 500 г.

Еджен Габсбургів. Походить з ФРІ 1. Кущ висотою 2.5 м. Плоди масою до 150 г, червені, добр» для консервування.

Мандарин Гросс. Походить з ФРН, сорт середньостиглий, кущ висотою до 2 м, плоди оранжевого кольору, масою 300—400 г.

Корона Бразилії. Сорт середньостиглій, кущ висотою до З м. плоди сливоподібні, з рожевим відтінком, масою 70—80 г., дуже щільні й красиві.

Форма і колір листя

Найкрасивіші Персикоподібні, у яких спушене листя кольору голубої ялинки. Посадіть такий кущ посередині клумби — не пожалкуєте. У Картопляної новели, Моголівського рожевого листя таке як у картоплі, не відрізниш. А такі надзвичайно ранні сорти, як Морквяний, Тайяна, Японія, Сюртс, Барон, Солемахер, Білецький милують око незвичайним, подібним до морквяного листям.

Форма плоду

Форма дощової краплі, Янтарна крапля. У Бійської рози плід нагадує бути рози. У сортів Фатер Рейн, Волове серце, Золоте волове серце, Золоте серце, Кабардинські. Японський краб плоди мають форму серця. У сортів Банан жовтий, Банан рожевий, Банан червоний, плодовгуваті плоди звисають гронами, як у банана, а форму груші мають сорти Грушка рожева, Грушка жовта. Плоди сливо подібної форми у всіх сортів Де Барао, СХ-1, Солярус, Смілянська, Червона сливка, Аргентинське диво. Плоди у формі ліхтарика або квадрата мають Американо-канадський гібрид, Квадрат, СХ-4. Плода серцеподібної форми мають сорти: Червоний перцеподібний, Жовтий перцеподібний, Мрія-2, Де Барао перцеподібний, Надія. Лагідний. А у сорту Красуня Лотарингії плоди червоного кольору, як у перцю Ротунда, всередині пустотілі.

Колір плодів

Здебільшого назва сорту характеризує його колір: Чорний велете, Рожевий велетень, Мавританський чорний. Любительський рожевий, Кримський рожевий, Де Барао золотий.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply