Вирощування зеленої цибулі на підвіконні мостовим способом

Існує безліч різних способів вирощування зеленої цибулі. Про те, як отримати цибулю мостовим способом, дізнайтеся зі статті.

Мостовий спосіб вирощування використовують для отримання зелені цибулі в закритому приміщенні. Також таким способом вирощують зелену цибулю взимку. Крім того, це хороший спосіб отримати високий урожай з мінімальної площі. Особливість даного способу полягає в тому, що цибулини необхідно укласти на поверхню грунту, злегка придавивши, при цьому садити потрібно без проміжків між цибулинами.

Переваги мостового способу вирощування зеленої цибулі

Даний спосіб хороший тим, що вигонка зеленої цибулі складає всього 4 тижні, а 1 кг посадкового матеріалу дає урожай близько 2 кг зеленого пера. При цьому відмінною особливістю мостового способу є те, що рослинам не потрібно багато світла. Цибулю можна вирощувати як в теплиці, так і на утеплених лоджіях і в квартирі.

Посадковий матеріал

Щоб мостовим способом виростити зелену цибулю, найкраще взяти ріпчасту цибулю. При цьому посадковий матеріал повинен бути не більше 3-5 см в діаметрі.

Для цибулі найкраще використовувати родючий грунт. При цьому його можна придбати як в готовому вигляді, так і зробити самостійно. Для цього необхідно змішати городню (дернову) землю з компостом (або перегноєм), а також з піском і торфом, які беруть в рівній кількості.

Секрети догляду за зеленою цибулею

При вирощуванні зеленої цибулі мостовим способом необхідно проводити своєчасну прополку рослин від бур’янів, а також поливати рослини. Грунт для цибулі повинен весь час бути вологим, це необхідна умови для отримання хорошої зелені з відмінними смаковими якостями.

Щоб отримати більш високий урожай, рекомендується вносити мінеральні добрива. Найкраще зробити розчин, що складається з 20 г аміачної селітри, 20 г суперфосфату, 20 г хлористого калію, розбавлених в 10 л води. Розчин залишають на добу. Першу підгодівлю проводять через тиждень після посадки цибулі, а другу — ще через 7 днів після першої підгодівлі.

Для гарного росту зелені цибулі необхідна температура 16-22˚С. Перший урожай можна прибирати вже через 30 днів.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply