Варення із зелених помідорів


Невеликі зелені плоди помідорів (сорту Де Барао) помити, надрізати, вибрати насіння, залити кип’яченою водою, поставити на вогонь і проварити 5 хвилин. Гарячу воду злити, залити холодною і знову прокип’ятити 5 хвилин. Відкинути помідори на друшляк, щоб стекла вода, залити цукровим сиропом: на 1200 г цукру взяти склянку води (на 1 кг помідорів). Варити 20 хвилин, відставити для вистоювання на 4— 6 годин, а після цього варити до готовності. В кінці варіння покласти 4—5 г лимонної кислоти для поліпшення запаху. Готове варення розкласти в стерилізовані банки, закрити кришками і поставити на зберігання.




Поділитись своєю думкою