Заправки для перши та других страв

Взяти по 1 кг помідорів, моркви, солодкого перцю, цибулі, 2—З гіркі перчини, зелень (петрушка, кріп, селера, цибуля та інше), все перебрати, помити, подрібнити або перемолоти на м’ясорубці, розмішати з 1 кг солі, розкласти в чисті банки, закрити поліетиленовими кришками. Зберігати в холодному місці (холодильнику чи погребі).

200 г солодкого перцю, 300 г кропу, по 200 г зелені її корінців селери, цибулі ріпчастої, часнику, цибулі зеленої, кілограм солі.
У солодкого перцю видаляють плодоніжку, серцевину, насіння. Зелень промивають, промокають полотняною серветкою, щоб не залишалося води, й дрібно ріжуть. Цибулю та часник нарізують
дрібними кубиками. Подрібнені овочі перемішують, солять, викладають у скляні банки, добре притискуючи. Банки закривають і зберігають у холодному темному місці.

2 кг солодкого перцю, 5 червоних гірких перчин, 300 г часнику чистять і миють. Підготовлені овочі розмелюють на м’ясорубці, додають 3/4 склянки оцту, півсклянки солі, склянку цукру й перемішують. Юшку, що утворилася, відціджують і використовують як приправу до перших і других страв. Масу, що залишилася, складають у скляні банки, закривають і зберігають у темному прохолодному місці.

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply