Огірки смакують у салаті

Свіжим огірком тепер не здивуєш нікого ні в липні, ні в січні. Але для мене — жителя села — липень асоціюється із словами: спека, жнива, свіжі огірки, які масово починають з’являтися на грядках саме в цю пору.

Споживати свіжі огірки можна по-різному. Мій сусіда — Михайло Микитович, наприклад, найбільше полюбляє вийти вранці на грядку, зірвати свіжий огірок (ще з росою), витерти його хустинкою і з’їсти свіжим, ще хрумкотливим на зубах і з неповторним огірковим ароматом.
А от мені огірки найбільше смакують у салатах. Тож пропоную кілька рецептів салатів з огірками.

Салат із свіжого огірка
1 огірок, цибуля порей, 1—2 ст. ложки олії, 1—2 ст. ложки сметани, гірчиця, оцет, кріп, сіль.
Огірок порізати тоненькими кружальцями, посолити, заправити оцтом (лимонним соком), олією і гірчицею за смаком, посипати дрібно посіченим кропом і витримати 5—6 хв. у холодильнику. Перед тим, як подавати, залити сметаною і посипати дрібно посіченою і посоленою цибулею-пореєм.

Салат із свіжих огірків з капустою
На 2—3 огірки — 1 невелика кольрабі або 100 г свіжої білоголової капусти, 4—5 білих редисок, зелень петрушки і селери, 1 ст. ложка олії, листя салату або помідор, сіль.
Помиті огірки нарізати тонкими кружальцями, кольрабі натерти на тертушці, свіжу білоголову капусту і редиску посікти, перемішати з подрібненим листям петрушки і селери та олією. Посолити за смаком. Додати листя салату або скибочки помідорів.

Читайте також: Цікаві нюанси які допоможуть отримувати значно більші урожаї огірків

Салат з огірків і помідорів
2 середніх огірки, 1 —2 помідори, 1 цибулина, півсклянки сметани, сіль, зелена цибуля.
Огірки і помідори нарізати шматочками. До сметани додати подрібнену цибулю-ріпку, посолити і перемішати. Приготовленим соусом залити нарізані овочі й обережно перемішати. Салат посипати подрібненою золеною цибулею.

Салат з огірків і яєць
На 3 огірки — 3 яйця, цибулина, півсклянки сметани, кріп, сіль.
Огірки та зварені яйця нарізати шматочками і викласти в салатницю. Залити підсоленою сметаною і посипати дрібно посіченим кропом.

Салат з огірків по-грецькому
1 свіжий огірок, 2 варених яйця, склянка кислого молока, 2—3 зубочки часнику, 3 ст. ложки олії, 1-2 ст. ложки оцту, зелень петрушки й хрону, чорний мелений перець.
Огірок нарізати кубиками. Злегка підсолити і дати постояти 8—10 хв. Яйця дрібно посікти. Часник розчавити. Петрушку і кріп дрібно нарізати. Все це змішати з кисляком (кефіром) й олією, додати оцет за смаком. Посипати чорним перцем. Подавати охолодженим.

Салат з огірків по-французькому
На 0,5 кг огірків — 1 ч. ложка солі, 3 ст. ложки дрібно посіченого кропу, молотий запашний перець за смаком.
Огірки почистити від шкірочки і нарізати кружальцями. Олію, лимонний сік, сіль і перець змішати. Цим соусом заправити огірки.
Перед тим як подавати до столу, салат поставити на ЗО хв. у холодильник.

Салат з огірків по-східному
3—4 огірки, 2—3 зубці часнику, склянка кислого молока, сіль.
Почищені огірки натерти на тертці, змішати з розтертим часником, посолити і залити кислим молоком.

Салат з огірків з медом

Огірки (свіжі або малосольні) нарізати довгастими шматками, викласти на тарілку і полити рідким свіжим медом.

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply