Йошту слід правильно посадити

Йоштою займаюся багато років і вважаю, що це рослина, якій потрібно давати «зелену вулицю». Вона варта уваги і пошани. Розмножується швидко: здерев’янілими і зеленими живцями, відсадками, поділом куща. Родить добре в тих, хто її правильно посадив. Позаяк вона є гібридом двох рослин, то біля неї з обох боків слід садити смородину й агрус.

Я свої кущі посадила у такій послідовності: смородина, йошта, агрус, йошта, смородина, агрус, йошта, смородина. Можливо, й я розмістила кущі неправильно, але ягоди є — великі, гарні, не обсипаються й усе літо маю з чого варити компот, не говорячи про заготівлю на зиму.

Спробуйте так посадити і ви, гадаю, розв’яжете свою проблему. Та обов’язково напишіть у журнал про результати вашого експерименту, вони будуть корисними для інших садівників і я про це дізнаюся, бо журнал передплачую регулярно.

А ще йошту не уражують хвороби, це також їй плюс. Добре росте за достатнього забезпечення вологою. Посаджений живець може дати за сезон приріст до 1 м. Плодоносити починає на третій рік. Для великих кущів необхідно влаштовувати підпори, бо під масою ягід гілки будуть лягати на землю.

Усі, хто придбав у мене йошту і посадив за моїми порадами, не нахваляться цією рослиною. Тож правильно садіть йошту і будете з урожаєм.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply