Незвичайне асорті

Пропоную оригінальний багатошаровий метод заготівлі овочевого асорті. Для цього можна використовувати різний посуд: дерев’яні діжки, емальовані відра, каструлі, скляні банки різного розміру. Набір продуктів різноманітний: капуста білоголова, цвітна, червоноголова, морква, цибуля, часник, буряки столові, хрін, гарбузи, кабачки, ріпа, редька, листя малини, смородини, стебла кропиви, лободи.

Усі овочі і зелень ретельно помити, скласти шарами в старанно промиту посудину (овочі перекласти шарами зелені, перший і останній шар — зелень). Посудину наповнюють до верху. Готують маринад (на 1 л кип’яченої охолодженої води додають дві чайні ложки солі), заливають суміш так, щоб він повністю покрив її, накладають дерев’яний кружечок і гніт, залишають на 2—З дні при кімнатній температурі, поки перебродить. Зберігають у темному прохолодному місці, стежачи, щоб продукти були постійно залиті маринадом. У разі потреби його додають. Таке асорті за температури від 0° до 4° зберігається до 6 місяців. Готове до споживання через тиждень після бродіння.

Заготовляти багатошарове асорті краще починати з простої суміші в невеликій посудині: морква, буряки, капуста, кріп, петрушка, селера, цибуля, часник, хрін. Якщо сподобається, наступного разу можна зробити в більшій посудині.

Розсіл годиться для заправки супів, надає їм приємного смаку.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply