Овочева ікра


У кожного городника восени, коли збирають останній урожай перед заморозками, залишається багато непридатних для іншої переробки овочів, які віддають худобі або просто викидають. Це недостиглі або пошкоджені помідори, перець, баклажани, кабачки, фізаліс, патисони, дрібна морква, непридатна для зберігання цибуля ріпчаста.

Я роблю так. Усі ці овочі у довільному співвідношенні (можна порівну) ретельно мию, очищаю, вирізую пошкоджені місця, дрібно ріжу, підсмажую в олії, посоливши за смаком. Охолоджені овочі пропускаю через м’ясорубку і тушкую в каструлі, додавши прянощі — кріп, петрушку, чабер, коріандр, 2 год. до готовності. На З кг перемелених овочів потрібно 1 л олії, сіль за смаком. Оцту не додаю, тому що зелені помідори і фізаліс і так кислі. Готову ікру розкладаю в чисті банки, закатую. Стерилізувати не потрібно. Моя «фірмова» ікра дуже смачна, схожа на баклажанну.




Поділитись своєю думкою