Оригінальний спосіб отримання зеленої цибулі на підвіконні

Щоб виростити зелений лук-перо з ріпки, необхідно набратися терпіння, запастися різними ємностями, наповненими грунтом або водою, періодично поливати, підгодовувати цибулю, обприскувати внаслідок сухості повітря і т. д. Звичайно, все це завдає чимало клопоту і незручностей. Я ж протягом багатьох років отримую зелену цибулю в квартирі в необхідній кількості дуже простим способом.

Беру цибулю-ріпку будь-якого сорту розміром з куряче яйце, можна дрібніше, і обрізаю верхівку до плічок. Щоб прискорити утворення зеленого пера, замочую цибулю в теплій воді на два дні, воду міняю рази два-три на добу. Можна й не замочувати головки у воді, але тоді утворення пера затримається днів на десять. Потім виймаю цибулю-ріпку і підсушують її так, щоб зовнішня луска була сухою. Головки укладаю в один ряд у чистий сухий поліетиленовий мішок розміром 50×20 (30) см. Потім акуратно зав’язую мішечок на самому верху так, щоб цибуля не лежала одна на одній. Мішок з цибулею підвішую на самому верху вікна на ручку рами, кватирки або цвях. Залежно від потреби сім’ї в зеленій цибулі «посадку» повторюю протягом місяця кілька разів, через 5-10 днів. Таким способом без особливих турбот можна отримати свіжу зелень, наприклад, до Нового року. При такому способі отримання зеленої цибулі зберігається головка-ріпка, яку потім можна використовувати в їжу.

Таким же чином можна отримати і зелень часнику і цибулі-порею, тільки в останньому випадку слід врахувати одну особливість. Для отримання вибіленої частини пера її обрізають від кореня на 3-5 см, підсушують і з корінням поміщають в мішечок, а потім в тепле і темне місце.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply