Використовуємо шпалерну сітку для огірків і квасолі

Далеко не всі дачники можуть собі дозволити в повній мірі реалізувати свої задумки просто тому, що на ділянці недостатньо місця для ведення повноцінного городництва. В такому випадку просто варто подумати і знайти альтернативні рішення звичного вирощування городніх культур на великих площах. Наприклад, зараз дуже поширене вертикальне вирощування, яке здійснюється за допомогою шпалерної сітки. Придбати її можна на сторінці https://agrid.com.ua/selskoe-hozyaistvo/shpalernaja-setka
сайту компанії «AGRID». За допомогою такої сітки вдається значно заощадити місце при вирощуванні таких культур як кабачки, огірки, квасолі або томати.

Сітку встановлюють таким чином, щоб рослини могли на ній легко закріплюватися і поступово розростатися вгору. Організовані за таким принципом грядки набагато простіше обробляти від бур’янів. Оскільки рослини не розповзаються, займаючи при цьому велику територію, а ростуть вгору, з них легко можна знімати урожай. Крім цього така грядка виглядає набагато привабливіше звичайної. За допомогою шпалерної сітки чудовим чином вдається впорядкувати всю дачну ділянку, запустивши у стін будинку квіткові рослини і направивши їх ріст в потрібну сторону.

Для того щоб навести на ділянці порядок тепер не доведеться думати про те, як підперти або підв’язати ту чи іншу рослину, оскільки вони зможуть зробити це самі в процесі росту, створивши при цьому симпатичний живопліт. Як показує досвід, подібні вертикальні грядки дають набагато більший врожай, а доглядати за ними набагато простіше і приємніше.

Збірка і установка опор для огірків і квасолі

Перед установкою шпалер Вам необхідно визначитися з ділянкою, на якій Ви будете висаджувати огірки і квасолю. Якщо така вже є і на ній розсаджені саджанці, конструкцію можна зібрати навколо них. З обох сторін грядки або ж з двох кінців кожного ряду саджанців необхідно вкопати в землю труби висотою в 1 м 80 см — 2 м. Стовпи слід встановити на глибину в 35-45 сантиметрів. Для більшої міцності і стійкості їх можна встановити в яму і увігнати в землю ще на 15-20 сантиметрів, потім засипавши і утрамбувавши яму. Залежно від розміру ділянки, кількість труб повинна варіюватися, якщо ділянка велика, тоді їх слід встановлювати на відстані 1 метра один від одного (в ряд), по всій довжині ділянки.

Встановивши опорні стовпи, на них, за допомогою методу електрозварювання, необхідно закріпити поперечини. Частота їх повторення — 30 см. Таке розташування горизонтальних перекладин спростить процес обвивання рослинами, так як вони зможуть «зачепитися» за опору на різних стадіях росту.

За схожою схемою можна створити опору з натягнутою на неї сіткою ПВХ або шпагатом. Такий варіант створення шпалери теж вельми зручний і простий. Встановити опору з сіткою можна двома способами:

створити конструкцію зі стовпів і перекладин, описану раніше, і на них вертикально натягнути сітку;
закріпити сітку на приварену до верхніх кінців труби поперечину, натягнувши і закріпивши її під кутом, щоб рослини немов лягали на неї.

Як бачите, створення подібної опорної конструкції у всіх трьох варіантах не вимагає великих трудовитрат і багато часу, але при цьому, є зручним і корисним способом для вирощування огірків і квасолі.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply