Як виростити якісну розсаду

Щоб овочі дійсно були екологічно чистими, найкраще їх виростити самостійно і допоможе в цьому клаптик городу чи теплиця.

Однак, дуже багато людей, які хочуть виростити овочі на своєму городі, стикаються з тим, що розсада не росте. В першу чергу потрібно уважно підійти до вибору насіння. Потрібно вибирати насіння не тільки по красивій упаковці, а купувати в перевірених точках. Також при покупці у продавця можна уточнити сертифікат якості, інакше є ризик купити неякісне насіння. Ще одним з правильних рішень буде купити насіння в Інтернет-магазині leto.ua. Так ви убезпечите себе від підробок та неякісного насіння.

Також насіння можна взяти у сусіда, наприклад, який отримує щорічно хороший урожай. Можна попросити у знайомого стиглий овоч і роздобути таким чином якісне насіння. На поверхні насіння також часто буває патогенна мікрофлора, що може викликати певні хвороби.

Як отримати максимальний урожай

Є ряд виробників, які обробляють насіння, знезаражуючи їх. Якщо насіння не обробити, рослина може зійти, але вона буде слабкою з поганими листям і плодами. Якщо скористатися овочем від врожайної рослини, потрібно насіння просушити і візуально відкалібрувати більші й менші. Також насіння можна відібрати за питомою вагою. Це можна зробити за допомогою звичайної кухонної солі: 30-50м солі на літр води. У розчин потрібно опустити насіння, і ті які потонуть в розчині, будуть найбільш якісними. Після солі насіння потрібно обов’язково промити.

Передпосівна обробка насіння

Для самостійного знезараження насіння використовують марганцівку, робиться міцний розчин, але з цим способом насіння можуть стати надмірно сухими. Зараз існують готові препарати, які володіють фунгіцидною дією, тобто вбивають грибки і патогенну мікрофлору і при цьому в них немає небезпечних хімічних компонентів. До складу входять корисні для рослини складові. Такі препарати коштують близько 1 $, пляшечки вистачає на кілька сезонів. Якщо термін придатності препарату дозволяє, його можна використовувати і в наступному році. Такі препарати теж потрібно купувати в спеціалізованих точках, щоб не помилитися і придбати якісний продукт.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply