Кролики породи рекс – найвигідніші

Серед величезного розмаїття порід кроликів на особливому місці стоять кролики породи рекс. Причина такої популярності криється в тому, що вони мають специфічну унікальну шкірку. Її якість займає перше місце за якісними характеристиками.

Походження породи

Порода кроликів породи рекс з’явилася зовсім випадково. На початку 20-го століття у французького фермера Десіра Жаланіона в посліді від бельгійського велетня з’явилася цікава мутація. Народився кролик, який характеризувався слабким розвитком волосяного покриву. Надалі фермер закріплював цю мутацію. І через п’ять років такої селекційної роботи представив нову породу на Паризькій виставці кроликів, де кролики відразу ж підкорили серця більшості любителів красою свого хутра.

Перші представники цієї породи мали червонувато-коричневий колір шкурки, що нагадувало хутро бобра. Звідси виникло це назва — кастор рекс — король бобрів. Сьогодні завдяки схрещуванню кастор рекса з іншими породами у сучасних кроликів породи рекс забарвлення може бути дуже різноманітна — зустрічаються білі, чорні, плямисті, коричневі, руді.

Чим відрізняються кролики породи рекс від інших

По-перше, у них сильно скорочений волосяний покрив. Тривалий час вважалося, що хутро у цих кроликів не має остьовіволосся і завдяки цьому шкурка ставала схожа на велюр. Після дане оману не отримало підтвердження. Виявилося, що остьове і пухові волоски в шерсті «королівського» кролика однієї довжини. Шерсть дуже густа і щільна, як плюшева. Довжина вовни на спинці приблизно 14-18 мм. Волоски гладкі, рівні. Хвилясті і кучеряве волоски зустрічаються тільки на клини потилиці і на животику.

По-друге, у кроликів породи рекс є ще одна характерна риса — короткі і загнуті вуса. За цим вусах кроликів породи рекс можна виділити з самого народження.

Вага дорослих кролів варіюється від 3 до 5,5 кг. Тулуб овальне, трохи видовжене. Голова чітко посаджена на шиї. Лапи середньої довжини. Хвостик короткий і посаджений близько до тіла. Вуха не сильно довгі від 11 до 13 см, прямостоячі і чітко поставлені, на кінцях закруглені. Для кроликів цієї породи характерна тонка кістка, завдяки чому вдається отримати легкий хороший вихід м’ясного продукту.

У комерційних цілях використовують рекс по-різному. По-перше, це дуже цінне і красиве хутро. По-друге, смачне дієтичне м’ясо. Крім того, існує варіація карликових кроликів породи рекс. Їх часто тримають в ролі домашніх вихованців. Вони дуже рухливі і грайливі, розумні і швидко навчаються. Утримання таких чарівних звіряток не складає ніяких турбот.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply