Сушимо абрикоси вдома


абрикос

Курага — один з найулюбленіших сухофруктів. І, звичайно, коли нарешті сад порадував урожаєм, хочеться і заготовити на зиму, і заморозити, і насушити (місце-то в морозилці не гумове). Висушування плодів направлено на випарювання води з фруктів. Найчастіше сушки виходять жорсткими і знебарвленими. Щоб цього уникнути, варто брати плоди тільки культурних сортів.

Для збереження кольору абрикоси попередньо готують на пару протягом 10-15 хвилин, потім опускають в киплячу підсолоджену воду на дві хвилини.

Далі половинки плодів викладають для просушування на листи зрізами вгору, намагаючись уникнути доторкання шматочків.

Сушити абрикоси можна на відкритому повітрі в літній час, прибираючи на ніч під укриття, а також в сушарках і духовій шафі. У духовій шафі попередньо оброблені паром і злегка обсушені плоди викладають на листи і сушать протягом восьми-десяти годин при температурі + 65 ° С В сушарці для фруктів абрикоси спочатку сушать при температурі +50 … + 60 ° С, потім — +75 … + 80 ° С.


Зберігати отримані сухофрукти слід в тканинних мішечках невеликими порціями в темному сухому місці.

Періодично в процесі зберігання варто переглядати запаси на предмет появи молі.


Інші статті по темі:





Поділитись своєю думкою

Ваша елктронна адреса не буде публікуватись. Required fields are marked *