Як самостійно виростити кавове дерево в домашніх умовах

Багато людей люблять починати свій день з чашки кави. Для більшості прихильників цього напою прокинутися без чашки кави практично неможливо. Напій бадьорить, підвищує працездатність і просто піднімає настрій.

У продажу є безліч варіантів кави — мелена, в зернах і навіть з різним ступенем обсмажування зерен, як то кажуть, на будь-який смак та гаманець. Мене зацікавив інший варіант — самостійно виростити кавове дерево в домашніх умовах.

Перед тим як почати, довелося, звичайно, прочитати багато корисної інформації по правилам догляду. Умови вирощування: кавове деревце росте швидко, любить багато світла і помірний полив. Грунт повинен бути повітропроникним, легким. Підживлення, як і для інших плодових дерев, — один раз на місяць, органічними або мінеральними добривами, з високим вмістом заліза.

За два-три роки деревце виростає до 1-1,5 м, формування обрізанням за бажанням. Цвіте дерево кави в травні, а ягоди достигають зазвичай до зими. Смак ягід солодкий, приємний. Усередині ягід по два кавових зерна. При правильному догляді у вас завжди буде великий врожай кави!

Процес підготовки зерен до обсмажуванні

Зерна очистити від м’якоті, промити, висушити. Обсмажити зерна можна в побутовому ростері (машина для обсмажування кави) або ж зробити це самим — наприклад, в сковороді або в духовці. Ступінь обсмажування регулюємо в залежності від смакових якостей майбутнього напою. Орієнтуємося на показники — чим темніше ступінь обсмаження, тим «міцніше» кава.

Далі перемелює обсмажені зерна в кавомолці, варимо, і … насолоджуємося ароматним напоєм! Способів приготування кави та кавових напоїв безліч, з додаванням молока, вершків, шоколаду, кориці і навіть лимона. Експериментуйте, і ви обов’язково знайдете свій улюблений смак.

Кавове дерево без проблем можна вирощувати на балконі, лоджії або в світлому кутку кімнати. Завдяки своїй невибагливості і завжди відмінним врожаям вирощування кавового дерева вдома стає все більш популярним.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply