Як позбутись від кліщів і комарів на дачній ділянці своїми силами

Не секрет, що дача крім відпочинку асоціюється у багатьох з нас з такими неприємностями як комарі, мухи та інші комахи. А якщо додати сюди ще й кліщів, які можуть переносити небезпечні інфекційні захворювання, — присадибна ділянка перетворюється просто в зону підвищеної небезпеки для людей і їх чотириногих вихованців.

До недавнього часу кожен садівник по-своєму намагався протистояти небезпекам: хтось з ніг до голови обливався пахучими одеколонами, мазав різними кремами, бризкався аерозолями; хтось носив захисний одяг і розставляв різного роду «пастки» для комах.

Більше щастило тим, хто замовляв обробку ділянки від кліщів і комах в спеціалізованих організаціях. Такі обробки дозволяють на тривалий термін убезпечити мешканців ділянки від нападу кліщів і комах. Досить 2-3 обробок протягом дачного сезону, щоб виключити можливість неприємних укусів. Однак, професійна дезобробка — задоволення недешеве: в її вартість обробник крім вартості препаратів закладає транспортні витрати, амортизацію обладнання, зарплату персоналу, адміністративні витрати та ін. Запорукою ефективності тут є використання спеціальних хімічних засобів, дозволених тільки для професійного застосування спеціалізованими організаціями. Одне з таких хімічних засобів, якими працюють професіонали, — препарат «Меділіс-Ціпер».

З цього року отримано дозвіл на самостійне використання препарату «Меділіс-Ціпер» населенням для обробки територій присадибних ділянок від кліщів і комах. Розроблена спеціальна інструкція із застосування препарату для населення, яка вкладена в кожну упаковку препарату. Засіб «Меділіс-Ціпер» випускається у вигляді концентрату, який розводиться водою до необхідної концентрації безпосередньо перед використанням.

Робочий розчин можна наносити за допомогою будь-якої розпилюючої апаратури: від пляшки з насадкою для обприскування рослин або відра з віником до серйозних садових або сільськогосподарських обприскувачів. Спосіб застосування докладно викладено в інструкції. Тепер кожен може самостійно провести професійну обробку своєї дільниці від кліщів і комах. Достатньо всього двох-трьох обробок за сезон.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply