Центелла азіатська — рослина яка покращує пам’ять

Інша назва центелли — тигрова трава. Це невелика рослина, батьківщина якої — Індія, Шрі-Ланка, південь Африки і Мадагаскар.

Тубільці звернули увагу, що слони і звірі охоче її поїдають, і припустили, що вона має сприяти довгому і здоровому життю. У країнах Азії центелла рекомендувалася при гіпертонії, ревматизмі, шкірних хворобах і інших захворюваннях. Сьогодні її називають їжею для мозку, травою пам’яті, так як вона покращує мозковий кровообіг і постачання мозку киснем, стимулюючи і відновлюючи функції мозку і покращуючи пам’ять. Ця рослина активно використовується і в косметології, в першу чергу для попередження передчасного старіння.

Відомо, що тигрова трава сприяє виробленню холіну в організмі, що пояснює її здатність відновлювати функціонування мозку у розумово відсталих дітей.

Центелла підтримує загальний кровообіг і кровопостачання головного мозку, активізує гіпофіз, зміцнює стінки кровоносних судин, нормалізує артеріальний тиск. Підвищує мозкову активність і пам’ять, покращує дихання, зміцнює імунітет, допомагає сконцентрувати увагу при важкій розумовій роботі, при розумових і фізичних перевантаженнях. Живить клітини центральної нервової системи, допомагає активності мислення і полегшує прийняття рішення.

Чудова рослина центелла азіатська є джерелом вітамінів А, В, Е, а також магнію, який допомагає організму відновитися після стресів і при головному болю.

Показання до застосування: головні болі, атеросклероз, шизофренія, епілепсія, психози старечі, психоневрози, запаморочення, зниження працездатності, погіршення пам’яті, депресія, нервове збудження, ішемічна хвороба серця, вегето-судинна дистонія, варикозне розширення вен, тромбофлебіт, набряки ніг, довго незагойні рани, виразки, склеродермія, підвищений внутрішньочерепний тиск, гіпертонія, клімакс, патологічна імпотенція, синдром вертебрально-базилярної артерії, нейроциркулярна астенія, енцефалопатії, безсоння, патологія судин (периферичних вен і артерій), хвороба Альцгеймера.

Єрошкіна А.І. пише: «Я пишу, щоб сказати, що центелла — казкова трава. Я відчула приплив сил, голова стала «світлою», навіть сприйняття життя стало іншим».

Дмитрієва Н.Г. пише: «Я виписувала у Вас центеллу азіатську для лікування головних болів і т.д. Як стала приймати настойку, забула про лікарню. Дай вам Бог здоров’я, щастя і всіх земних благ».

Багатьох за 2-3 місяці прийому настоянка центелли зцілила від варикозного розширення вен.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply