Дощові черв’яки

Кожен з нас бачив їх, але знає людство про цих істот дуже небагато. Відомо, що вони безсердечні, безмозкі, сліпі і глухі. До того ж у них немає поділу на стать. Ось такі загадкові істоти.

Багато років тому вважалося, що черв’яки приносять шкоду городам і селяни безжально їх знищували. Зараз відомо, що дощові черв’яки невтомні трудівники. Вони розпушують і покращують якість грунту. Деякі вчені вважають, що родючий шар на планеті утворився завдяки дощовим черв’якам.

Проводилися дослідження, і було з’ясовано, що на шматочку землі в 3 кв. м їх мешкає не менше п’ятисот, а на одному га загальна вага черв’яків досягає трьох тонн. Ці дивовижні істоти живуть в будь-яких куточках нашої планети.

Наприклад, в Австралії їх довжина доходить до 3 м, а в Африці відзначена особина довжиною 6м 70 см.

У деяких країнах дощових черв’яків навіть вживають у їжу. Спочатку їх садять в крохмаль, щоб вони їм наситилися, а потім смажать.

А ось чому під час дощу черв’яки виповзають на поверхню, відповіді у вчених відповіді немає, тільки гіпотези і здогадки.

І взагалі ці дивовижні земні мешканці досить мало вивчені, і можливо дослідження в цій області таять у собі багато відкриттів.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply