Як повернути два метри землі?

Сусіди спорудили собі будинок і самочинно в мене за хатою долучили до своєї ділянки і мої два метри ділянки.
Чи можу я повернути цю землю собі й до кого мені звернутися по допомогу? Будь ласка, порадьте.

П.Васильченко, Луганська обл.

Відповідно до «Порядку передачі земельних ділянок у приватну власність громадянам України», затвердженого наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 15 лютого 1993 р., земельні ділянки, що були раніше надані громадянам у приватну власність, передають місцеві Ради за місцем розташування цих ділянок.

Земельні ділянки передаються безкоштовно у приватну власність на підставі матеріалів, що підтверджують їхній розмір, і заяв громадян.

Відповідні Ради перевіряють обгрунтованість заяв громадян та інших матеріалів, що підтверджують розмір і право користування земельною ділянкою, у місячний строк і приймають відповідне рішення.

Межі земельних ділянок у натурі (на місцевості) встановлюють землевпорядні органи на замовлення відповідної Ради. Якщо під час встановлення меж земельних ділянок будуть виявлені розбіжності в даних про розміри ділянок, що передаються у приватну власність, з фактичними розмірами, то остаточний розмір площі таких ділянок визначає місцева Рада.
Земельні спори розглядають місцеві Ради за місцем розташування земельних ділянок у 10-ден-ний строк, а за необхідності і суд.

Для розв’язання питання приватизації земельної ділянки та земельного спору з сусіднім землекористувачем Вам необхідно звернутись із відповідною заявою до сільської Ради.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply