Як купити човен з мотором та стати щасливим

Своїм досвідом купівлі човна ділиться рибалка Михайло: «Хочу всім розповісти про те, як купити човен із мотором і стати щасливим. До покупки човна з мотором підійшов дуже відповідально, тому що довго мріяв про нього. Звернувся за порадою до своїх друзів рибалок. Багато чого кожен розповів і про човни, і про мотори. Звичайно, зайшов до інтернету, перечитав сотні форумів та відгуків.

У результаті за рекомендацією друга звернувся до магазину Linder (він там купував якір та транцеві колеса). На сайті магазину linder.ua вразив вибір човнів, моторів та аксесуарів. Зателефонував, мені запропонували приїхати та обговорити все на місці. У магазині мене зустрів продавець-консультант, він все грамотно та професійно з’ясовував: для чого купую (на риболовлю, на полювання, для «покатушок» або потрібен човен для ставка), де планую плавати і як часто. Запитав, як волію оплачувати: готівкою, по карті або кредиту. Мені запропонували кілька комплектів човнів та моторів. Виявилося, що діє знижка 5% на комплект, та ще й жилет чи олія у подарунок.

Я вибрав човен «Sportsman 445 Catch» та човновий мотор Mercury 30. Додатково купив: масло в двигун MOTUL Outboard 2T 1L, масло в редуктор MOTUL Translube 90 0.27L трансмісійне, транцеві колеса. Човном користуюсь вже більше 5 років. За цей час він показав себе як надійне судно, яке вміщує трьох людей. Човен дуже вдало та продумано спроектований. Місця досить як на кормі, так і на носі, а з установкою крісел взагалі комфорт. Ходові якості на висоті, хвилю (звичайно в межах розумного) не боїться. Писати про переваги можна до нескінченності, але не буду. Хто хоче отримати якісний сучасний катер і надовго, то дуже рекомендую саме цю модель.

Вибрати сьогодні човен доволі легко, адже в інтернеті є багато пропозицій. Але варто усвідомлювати, що купівля човна це подія не на один день, а на тривалий час. І від човна залежить не лише задоволення від його використання, але й безпека ваша. Тому вкрай важливо відповідально підійти до його вибору.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply