Як доглядати за одним з невибагливих видів орхідей — фаленопсис

При дотриманні простих правил, ці квіти будуть радувати вас своїм цвітінням дуже довго

Фаленопсис можна назвати самим невибагливим видом орхідей, для того щоб вирощувати в домашніх умовах, але навіть якщо ви вирішили фаленопсис купити то все одно при цьому слід дотримуватися певних правил щоб ваша рослина радувала вас своїм зовнішнім виглядом.

Догляд за орхідеями фаленопсис

Цьому виду орхідей комфортно на підвіконні, де є яскраве, але розсіяне світло. Влітку вікно, на підвіконні якого стоїть орхідея, слід завішувати легкою шторкою. Взимку краще подбати про додаткове освітлення, це допоможе не втратити квітам життєві сили для рясного цвітіння.
Для посадки орхідей вибирайте прозорі горщики, так як їх коріння також беруть участь у фотосинтезі. А зміна кольору коренів є першим сигналом про хвороби рослини.
При поливі, краще використовувати метод занурення квітки в ємність з водою кімнатної температури. Такий метод дозволить вам уникнути загнивання коренів і їх переохолодження.
Підживлення орхідей краще здійснювати в період бурхливого цвітіння, використовуючи при цьому рідкі добрива, що містять в своєму складі переважно фосфор і калій. Для того щоб прискорити процес цвітіння краще скористатися бурштиновою кислотою (1 таблетка на 0.5л води).

Як вибрати правильний горщик для орхідеї

Елегантний і красивий фаленопсис прикрашає будь-яку квартиру або офіс. Щоб орхідея різних сортів радувала своїм довгим цвітінням, потрібно з відповідальністю підійти до вибору горщика і субстрату для нього. Це екзотична рослина потребує особливих умов і правильного догляду, тоді вона буде цвісти кілька років з періодичними перервами на відпочинок.

Правила вибору горщика:

Розмір кашпо визначається розміром кореневої системи. Якщо рослина молода, їй не потрібно вільний простір «на виріст». Вона знаходиться у ємності, в якій була куплена до тих пір, поки коріння не проросте з нижніх отворів. Пересадка відбувається в іншу ємність, більше діаметром на 1 см.
Для контролю вологості грунту використовують спеціальні горщики, в яких дно має вигляд сита з множинними отворами. Для кращої вентиляції коренів дренажні отвори роблять і на стінках посудини.
Коріння повинні отримувати не тільки вологу, але і світло, тому підходить прозора ємність — скляна або пластикова.
Головне при вирощуванні фаленопсиса — це дотримання режиму поливу. Слід забезпечити доступ до води і сонця, дотримуватися вологість і не давати прямих сонячних променів обпалити рослину. Щоб контролювати кількість води, необхідно постійно стежити за станом субстрату і зовнішнім виглядом квітки. Заливання, перепад температур, сухий клімат або хвороби будуть помітні за станом листя і наявності квіток.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply