Засоби захисту рослин (ЗЗР)

Якщо ви захоплюєтеся вирощуванням будь-яких рослин, незалежно від того, кактус це, або кущ малини, вам не обійтися без хімічних засобів захисту рослин. Зрозуміло, що вирощувати рослини можна і без застосування подібного роду засобів, але тоді ваш результат частіше за все не виправдає надій.

Засоби для захисту рослин: Що це таке

Даними засобами прийнято називати хімічні, рідше біологічні речовини, призначені для профілактики і лікування паразитичних, бактеріальних, грибкових і вірусних інвазій на рослинах. Деякі з представлених засобів також підходять для боротьби з бур’янами.

На сьогоднішній день існують тисячі засобів для захисту рослин, левова частина з яких відноситься до категорії гербіцидів. Гербіциди є хімічними речовинами, головним завданням яких є знищення бур’янів, або інших небажаних рослин, при цьому не зачіпаючи корисні культури. Крім цього, існують гербіциди суцільної дії, які знищують всю рослинність, очищаючи ґрунт для майбутніх насаджень, або роблячи його безплідним, з метою комфортної забудови будівлями, парковками, статуями, та іншими атрибутами цивілізації. Як правило гербіциди суцільної дії не продаються у відкритому доступі, так як в непрофесійных руках можуть завдати істотної шкоди природі. Гербіциди суцільної дії найчастіше використовуються великими промисловими компаніями міжнародного рівня.

Купити гербіцид практично будь-якого типу можна в будь-якому садівничому магазині, в тому числі й перейдя по цій адресі zzr-agro1.com.ua абсолютно спокійно. Незважаючи на це, слід пам’ятати, що гербіциди є токсичними речовинами, і робота з ними повинна проходити в строгій відповідності з інструкцією. В іншому випадку ви ризикуєте нашкодити не тільки собі, а й оточуючим вас людям, рослинам і тваринам.

Де застосовуються?

Засоби для захисту рослин використовуються в наступних сферах садівництва:

  1. Любительське вирощування кімнатних рослин вимогливих до догляду, або вирощування в невідповідних для них умовах;
  2. Любительське вирощування кімнатних рослин у відкритому грунті;
  3. Любительське вирощування плодових, фруктових, овочевих і баштанних культур;
  4. Професійне вирощування плодових, фруктових, овочевих і баштанних культур;
  5. Любительське і професійне вирощування рослин в парках, садах, скверах та інших зелених ділянках;
  6. Професійне вирощування зернових культур, особливо в областях з суворими зимами, а також затяжними і вологими весною и осінью;
  7. В аматорському та професійному вирощуванні рослин в тепличних і парникових умовах.

Купити гербіцид може будь-хто, після досягнення ним 18-ти річного віку. Дана міра необхідна для того, щоб захистити дітей від взаемодій з хімічними речовинами, здатними завдати шкоди їхньому організму.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply