Набори для спецій: що цікаво знати перед придбанням

Різноманіття спецій, які можна купити в наш час, вражає. Це й не дивно, адже популяризація екзотичної кулінарії в нашій країні стрімко зростає. І якщо раніше склянок для зберігання перцю, цукру та солі було достатньо, то сьогодні їх навряд чи буде вистачати досвідченому кулінару. В основному, набори для спецій відрізняються за застосуванням, матеріалами виготовлення та дизайном.

Набори для спецій – кожному свій комплект

Багато господинь вважає, що набори для спецій – це лише невеликі скляночки для зберігання подрібнених трав та овочів, сипучих матеріалів. Але в сучасній кулінарії для приготування вишуканих страв і делікатесів також використовуються рідинні продукти. Це можуть бути олії та оцти різного походження, соуси, гірчиця, вершки. Прагнете знайти щось цікаве? Тоді вам варто перейти на сайт прайс юа і обрати оригінальний набір для спецій високої якості, якийі стане справжньою прикрасою не тільки інтер’єру кухні, а й ваших кулінарних шедеврів. Великий асортимент від надійних магазинів посприяє кожній господині знайти щось оригінальне, в залежності від широти кулінарних вподобань.

За застосуванням набори для спецій поділяють на стаціонарні та мобільні. Переносні — мають невеликі розміри підставки, меншу комплектацію. Це дозволяє їх використовувати при сервіруванні столів. Подібне приладдя може мати поворотну підніжку для комфортного застосування. Ємності для спецій зазвичай мають спеціальні відкриті отвори, через які дозується кількість спецій. Традиційними мобільними наборами для спецій вважаються комплекти із сільниці та перечниці. Додатково вони можуть мати підставку під зубочистки, серветницю. Для приготування вишуканих страв, або тих, які потребують заправки рідинними приправами, краще підбирати більш розширені набори, комплектовані 5-7 ємностями.

Стаціонарні набори для спецій характеризуються більш габаритною конструкцію підставки та збільшеною кількістю різних за конструкцією ємностей. В комплект може входити до 20 предметів, серед яких склянки для трав, солі, перцю, млинки, тара для соусів, масла та вершків, інших продуктів. Зазвичай тара закривається максимально щільно або герметично, що дозволяє зберігати аромат розмішених там інгредієнтів на протязі довшого періоду часу. Окремої уваги заслуговують комплекти, які доповнені подрібнювачами – млинками. Таке приладдя може мати електричний привід (працює від змінних елементів живлення), а може бути механічним.

Набори для спецій – дизайн та матеріали виготовлення

Більшість сучасних господинь приділяють значну увагу кухонному приладдю, яке не тільки допомагає легко готувати корисну їжу, але і дає можливість урізноманітнити декоративність інтер’єру. У продажу представлені набори, ємності яких виготовлені з натуральної деревини, кераміки, пластмаси, скла, металу та іншої сировини.

Підставки для них бувають керамічними, дерев’яними, металевими або пластиковими. Досить зручно, якщо підставка облаштована магнітом, який щільно утримує предмети при переносці або передачі від падіння. Обирають оптимальний матеріал виготовлення набору з урахуванням загального інтер’єру та у відповідності до кухонних меблів.

Для інтер’єру в стилі стриманого мінімалізму, модерна або хай-тека найкраще пасують аксесуари, виготовлені з металу або скла. Зазвичай ємності мають просту геометричну форму – коло, квадрат, прямокутник, трикутник. Таке приладдя найкраще пасує в інтер’єрі з великою кількістю кухонної техніки.

Кухонне приміщення, оформлене в стилі кантрі або прованс, варто доповнити наборами спецій, виготовленими з деревини. Доволі оригінально виглядають ємності, декоровані розписами в етнічних мотивах.

Декілька порад наостанок

Обираючи набори для спецій, варто пам’ятати, що ємності повинні щільно закриватися кришкою, оскільки саме вид герметичності залежить збереження смаку та аромату пряних трав та висушених, подрібнених овочів. Кришка може бути суцільною або мати отвори. Суцільна краще підходить для зберігання, отвори зручні при використанні. Деякі набори можуть мати цікавий вигляд – виготовлені в формі тварин, овочів, що додає їм декоративності. І наостанок – якісні аксесуари не можуть коштувати дешево, а тому краще обрати продукцію відомих виробників, яка прослужить не один рік.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply