Вибираємо інструменти: що обов’язково варто мати вдома

Як би не були відремонтовані квартира чи будинок, нерідко бувають випадки, коли вам потрібно буде відремонтувати ту чи іншу річ. А тому краще, щоб під рукою у вас завжди був відповідний інструмент. Це дозволить швидко вирішити проблему і заощадити кошти на виклик майстра. Приміром, досить часто сантехнікам доводиться платити значну суму за досить прості дії, які ви могли б зробити і самі, маючи потрібні пристрої і базові навички.

Також необхідні інструменти на випадок нового ремонту. Навіть якщо він у вас був дизайнерським, через деякий час буде потрібно його оновити. Можливо, вам захочеться дещо поновити оформлення або «освіжити» приміщення. Також часто люди приймають рішення почати ремонт в гонитві за новомодними тенденціями.

Нерідко доводиться міняти покриття підлоги. Особливо, якщо спочатку це було зроблено без урахування інтенсивності використання приміщення.

Особливо важливо мати набір з інструментами власникам приватних котеджів з ділянками. У них завжди багато роботи по дому. Так, обов’язково знадобиться бензопила для розпилу і обрізки зайвих гілочок. Також потужні пристрої знадобляться при будівництві крамничок, альтанок, гаража, різних прибудов.

Є базовий набір інструментів, який варто мати кожному. У цю категорію відноситься в першу чергу молоток. Його використовують найчастіше. Він стане в нагоді, щоб вирівняти металеву деталь, вбити цвях і т.д.

Також варто придбати дриль. Вона сильно полегшує роботу. З її допомогою можна швидко зробити рівні акуратні отвори в різних матеріалах. Наприклад, в пластику, бетоні, дереві, пластмасі. До того ж сучасні дрилі мають чимало насадок, завдяки чому їх застосовують для шліфування, а також в якості відрізного пристрою.

Також варто мати викрутки і гайкові ключі різних розмірів. Причому останні краще придбати не тільки дюймові, а й метричні. Від величезного набору можна відмовитися, але приблизно 10 інструментів різного розміру зайвими точно не будуть.

У роботі з електропроводкою незамінні будуть кусачки. Знадобляться вони і для різання цвяхів, арматури та інших подібних елементів. Крім них у вашій ремонтної «аптечці» обов’язково повинні бути плоскогубці (краще комбіновані), пасатижі, кліщі.

Для різання металу варто купити спеціальну ножівку. Краще вибирати модель зі знімними лезами. Стане в нагоді вам також рівень і рулетка.

Не забувайте про безпеку. Придбайте респіратор і захисні окуляри.

Не останнім питанням буде вибір магазину де краще купувати інструменти, особливо пильну увагу варто звернути на вибір магазину при купівлі дорого електричного інструменту. Краще його купувати у офіційних представників відомих виробників. Для прикладу, продукцію відомих виробників інструментів, як для професіоналів, так і для домашнього використання, Stihl і Viking можна придбати в магазині «Добрий Хазяїн» (http://dtv-instrument.com/ru/), який пропонує найбільший асортимент в Україні згаданих виробників.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply