Як правильно підібрати шини для сільськогосподарської техніки

Навантажувачі, трали, трактори, екскаватори, самоскиди — ми постійно зустрічаємося з цією технікою. Вони активно використовується не тільки для сільськогосподарських потреб, а й в інших цілях. За допомогою них виконують будівельні роботи, укладання доріг, прибирання снігу, упорядковується територія, формується ландшафтний дизайн.

Такий вузькоспеціалізований товар, як шини для сільськогосподарської техніки вибрати не так вже просто, необхідно знайти оптимальне співвідношення ціни і якості з усього товару, який пропонують нам виробники і продавці на ринку. Сільгоспшини підібрані правильним чином допомагають заощадити кошти, оптимізувати виробництво і не допустити втрат, як робочого часу, так і грошей.

Вимоги до шини для сільськогосподарської техніки

Фермери очікують, щоб шини сільськогосподарські мали ще більшу ефективність, а також, щоб не руйнували грунту і не знищували врожаю під час виконання робіт. Виробники шин зважають на думку своїх клієнтів і постійно вдосконалюють свою продукцію. Задовольняють такі вимоги:

  • можливість досягнення більш високої швидкості;
  • можливість досягнення більш високих пробігів на зниженому тиску в шині;
  • підвищена міцність шини по відношенню до потужності сільськогосподарської машини.

Критерії вибору

При виборі шин для сільськогосподарської техніки необхідно звертати увагу на такі критерії вибору:

  • Необхідно звернути увагу на тип грунту. Якщо грунт вологий, то грунтозачепи повинні бути вище і кут нахилу більше. Також, необхідно задуматися про вибір таких шин, які мають поліпшену функцію самоочищення, щоб роботу з вологим ґрунтом було полегшено.
  • Технічні характеристики. На передні ведучі колеса техніки необхідно ставити шини зі змінним кутом нахилу. Слід пам’ятати, що при досить вологому грунті кут нахилу повинен бути змінним.
  • Навантаження. Цей параметр враховуємо в обов’язковому порядку. Слід співвіднести технічні характеристики і навантаження, яку буде нести техніка, щоб не допустити перевищення навантаження і забезпечити безпеку і довговічність самої техніки і шин.
  • Типи дисків. Якщо грунт, на якому будуть проводитися роботи досить вологий, наприклад, під час роботи навесні або восени, то, наприклад, для трактора слід вибрати шини з широким профілем. Зменшити буксування допоможе установка здвоєних коліс. Це також сприятиме зменшенню витрати палива.

На закінчення хочеться додати, що необхідно не тільки співвідносити технічні характеристики і звертати увагу на навантаження, але і приділити увагу вибору правильного виробника сільськогосподарських шин. Неякісна продукція може привести до того, що ви не тільки втратите витрачені на шини гроші, але і можете втратити дорогоцінний час, а також, неякісна продукція може привести до аварійних ситуацій і порушення техніки безпеки. Тому, на такій продукції як шини для сільськогосподарської техніки економити не варто і не варто купувати їх у сумнівних місцях. Найкраще вибрати велику і серйозну компанію, яка запропонує вам продукцію найвищої якості. Придбавши шини хорошої якості, ви забезпечите безперебійну роботу техніки і заощадите в результаті гроші і час.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply