Ловля щуки в листопаді на спінінг

Щука є найпоширенішим і популярним хижаком, який мешкає в багатьох річках і озерах України. Ловля щуки популярна круглий рік. Особливо добре хижак ловиться в період жора: навесні і пізньої осені. Ловля щуки восени практично не відрізняється від риболовлі в іншу пору року, але все-таки є і свої невеликі хитрощі. Ловити щуку в листопаді досить важко, так як в деяких регіонах в такий час водойми вже вкриті кригою і ловля спінінгом стає неможлива. Якщо ж льоду ще немає, то ловити спінінгом можна, причому досить успішно.

Спінінг для осінньої лову варто вибирати в залежності від ваги приманок, які будуть використовуватися. Як правило, пізньої осені щука і вся інша риба сходиться в глибокі місця і на зимувальні ями, де вона і перечікує холод. У такий час ловити щуку потрібно на важкі приманки. Вибір приманок залежить не тільки від водойми, але й від фінансового становища. Важливо знайти не тільки уловисті приманки, але і досить дешеві.

Вага блешень підбирається під глибину водойми. Чим глибше місце лову, тим більше вага приманки. Відмінно ловиться щука восени і на джиг. Чебурашка або джиг-головка оснащена гострим гачком і віброхвостом або твистером може бути багато в чому краще металевих приманок. При лові на силіконові приманки важливо підібрати колір, який обирає щука саме в цій водоймі. Підбір кольору відбувається методом вгадування. Після кожних 5 — 7 далеких закидів не отримавши результату можна сміливо міняти колір приманки або навіть тип (виброхвост, твістер та інші принади).

Важливо щоб при проводці приманка опускалася до самого дна. Вести приманку потрібно ривками в глибоких місцях. Щоб силіконові приманки не чіплялись за сміття на дні, бажано застосовувати офсетний гачок або незацепляйки. Колір приманки можна підбирати і в залежності від погоди. Якщо погода сонячна, рекомендується використовувати приманки темного кольору. При похмурій погоді зазвичай застосовують приманки яскравих кольорів. У листопаді щуку слід шукати в найглибших місцях водойми, так як хижак з охолодженням води готується до зимівлі і спускається в ями, з яких його досить важко виманити. Низька температура води примушує хижака поводитися неактивно і він практично не полює. Щоб виманити рибу, важливо правильно підібрати приманку. Також важлива і товщина волосіні, повідка і загальна акуратність снасті. Чим тонша ліска, тим більше шансів на покльов.

Відмінно підійде для лову пізньої осені волосінь діаметром до 0.28 мм або плетений шнур до 0.12 мм. Повідці найкраще використовувати з вольфраму. Вони м’які і досить тонкі щоб не викликати підозр у малоактивного хижака. Для більшої уловистости й акуратності можна поставити маленькі застібки, які будуть менше привертати увагу і чіпляти твань і водорості.

Ловля на воблери пізньої осені також себе добре зарекомендувала, але з великою кількістю гачків воблери часто відриваються, що є дорогим задоволенням. Саме для осіннього лову воблери вибираються з максимальним заглибленням і, як правило, потопаючі або нейтральні.

При лові на будь які приманки важливо експериментувати і не зупинятися на конкретній приманці. Чим більше приманок використовується, тим більше шанс на вдалу рибалку!

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply