Натуральне виноградне вино можна приготувати за тиждень

В этой теме 1 ответ, 2 участника, последнее обновление Buka Buka 1 год, 6 мес. назад.

Просмотр 2 сообщений - с 1 по 2 (из 2 всего)
  • Автор
    Сообщения
  • #2206

    Gural
    Gural
    Участник

    Зриваю грона. Не мию, тому що на їх поверхні є наліт-грибок, котрий містить природні дріжджі. Перепускаю грона через прес-млин (можна перем’яти і руками) прямо у спеціально приготовлену бочку, у якої верхнє дно зняте, а в нижній частині бочки просвердлений отвір діаметром 2 см, в який вставляється цівка з бузини довжиною не менше 15 см, закрита ялиновим корком (у нас його називають чопиком). Отвір у бочці треба робити на висоті 3 см від дна, щоб потім зернятка не потрапили в цівку.

    Щоб прискорити природне бродіння, десь за тиждень до збирання винограду, розчавлюю руками відро ягід, додаю 0,5 кг цукру, розмішую і закриваю кришкою. І на потрібний мені день закваска готова.

    Далі цю закваску виливаю в бочку, перемішую, накриваю дном або рядном і десь через півдоби в ній починається бродіння.

    Тепер все частіше треба цю м’язгу перемішувати, бо вона піднімається догори. При теплій погоді на 4-й день м’язга змінює колір, стає ніби загнилою, а верх майже сухий. Це сигнал того, що вино готове.

    Тоді відкриваю чопик і випускаю вино у велику емальовану миску (таз), з якої переливаю у заздалегідь підготовлений посуд. Спочатку одержую чисте й ігристе вино. Воно майже не дає дріжджового осаду. Решту вина ще на півдоби залишаю, щоб зняти осад.

    Ту м’язгу, яка залишилась у бочці, пресую, потім одержане вино залишаю на півдоби для утворення осаду і трубочкою перепускаю у заготовлений посуд.

    Цей спосіб виготовлення вина я успадкував від діда, який запозичив його у румунів.

    Тепер я не живу у рідному селі, а мешкаю у Веренчанці. Люди дивуються, що через 4—5 днів (при теплій погоді) вино уже готове!

    Хочу також зауважити, що натуральне виноградне вино, виготовлене у домашніх умовах, не полюбляє повітря. Тому посуд з вином повинен бути заповнений вщерть.

  • #2270

    Buka
    Buka
    Участник

    Ваш рецепт гарний, але у вас в кінцевому результаті виходить не вино, а борматуха. Воно у вас ще грає, і в більшості людей, які його спробували викликало розлад шлунку і діарею. Вино має настоюватись мінімум місяць, а краще два. Тоді воно стає прозорим, гарно пахне, а у вас воно не пахне, а вибачте, смердить перебродженим соком.

Просмотр 2 сообщений - с 1 по 2 (из 2 всего)

Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.