6 найкращих сортів голландських томатів

Визнаним лідером із селекції томатів та виробництва насіння є Голландія. Різноманітність гібридних сортів помідорів дозволяє враховувати кліматичні особливості різних куточків земної кулі, специфіку грунту. 

На українському ринку широко представлене голландське насіння томатів, які підходять для вирощування на присадибних ділянках України. Найпопулярніші серед них є такі:

Гонг

Ранньостиглий сорт. Період дозрівання плодів становить 60-65 днів після висаджування. Культура стійка до в’янення, вірусів та нематод. Відмінна риса – одночасне дозрівання плодів. Рослина невибаглива до якості ґрунту. Може висаджуватися як у відкритий ґрунт, так і в теплиці.

Малдуо

Високопродуктивний гібрид, вирощувати який можна у відкритих ґрунтах та теплицях. Рослина стійка до появи гнилі на вершинних ділянках пігментних плям. Високорослий сорт (до 3 м) характеризується міцною наземною частиною, потужним корінням, великими однорідними плодами плескатої форми. Легко адаптується до будь-яких умов вирощування, стійкий до хвороб.

Перугіно

Середній період вегетації становить 105-115 днів. Насіння томатів призначене для висадження в закритий ґрунт. Рослина дає стабільно високий урожай протягом усього сезону. Плоди однорідні за формою та розміром утворюють грона по 5-6 томатів. Стійкі до розтріскування. Цей та інші сорти томатів можна порівняти і придбати тут

Арон

Високорослий сорт підходить для вирощування в теплицях. Рекомендується розсадний спосіб висаджування. Кисті розвиваються рівномірно по всьому кущі протягом усього періоду вегетації. Кожна їх дає 5-6 великих плодів. Дає високу врожайність як у короткому, і продовженому обороті.

Нікса

Ранній гібрид, для появи плодів, якому необхідно 65-67 днів. Висаджування відбувається розсадою. Перенесення рослини на постійне місце необхідно виконати до цвітіння. При висоті куща трохи більше 2-х метрів рослина формує понад десять кистей. Плоди мають характерний «носик». Вирощувати томати можна з ранньої весни та до пізньої осені.

Фабер

Компактний сорт із середнім темпом зростання – дозрівання плодів відбувається протягом 80-85 днів. Овальні томати середнього розміру краще вирощувати у відкритому ґрунті, хоча підходить і для теплиць. Плоди однорідні за формою та масою. Пік урожайності посідає весняно-літній період. Високий показник зав’язі відзначається навіть за умов сильної спеки.

Бабушкин сад has written 1695 articles