Як підібрати та правильно вибрати замок для заміни

Щодня люди з тієї чи іншої причини намагаються підібрати замок на заміну у двері. Задаються одними й тими самими питаннями, роблять одні й самі помилки, витрачаючи даремно час і нерви. Чому нерви та час? А що, ви теж думаєте, що вибрати замок для заміни – нікчемне заняття?
У цьому матеріалі ми розповімо, як уникнути марнування часу при заміні замка на двері. Як визначити модель замку, як підібрати на його місце підходящий, і що знадобиться для заміни, крім самого замка розповість консультант інтернет-магазину замків https://dveri-zamki.dp.ua.

Немає часу читати

Якщо у вас немає часу читати інформацію, вникати в нюанси, їздити магазинами, ніхто цього робити вас не змушує. Зверніться до спеціалістів інтернет-магазину по телефону й вони з’ясують модель вашого замку, придбають його в магазині за вас, домовляться з вами на зручний час і зроблять заміну. Ще й гарантію на все дадуть!

Що означає замінити замок аналогічним?

Це означає, що знову куплений замок повинен підійти на місце старого без найменшої ситуації. Правильно?
Запам’ятайте, немає замків «інших, але з такими ж дірками»! Якщо ви підбираєте замок, який повинен стати на місце старого без будь-яких переробок дверей, вам потрібен точно такий же замок: ця ж модель, цього ж виробника. Альтернатив немає (у межах конкретного матеріалу).
Виробник кожну модель свого замку розробляє та випускає за індивідуальними розмірами. Основна причина цього: «прив’язати» покупця до своєї продукції.
Якщо замок або личинка замку знаходяться у дверях, при самостійній заміні найкращим варіантом буде зняти їх та відправитися з ними до спеціалізованого магазину. Можна зробити ще простіше: надіслати фахівцю з магазину кілька фотографій замку з різних ракурсів. Наші фахівці самі визначать марку та модель, після чого зорієнтують вас за наявністю та вартістю. Або знайти схожий варіант у нашому інтернет-магазині, а потім зайти в картку товару, подивившись зазначені розміри.

І навіть більше: у 50% випадках для того, щоб визначити модель замку, нам достатньо побачити зв’язку ваших ключів та отримати точні відповіді на два-три запитання.

Але як бути, якщо замку на дверях уже чомусь немає?

В цьому випадку для підбору замка необхідно зняти всі існуючі розміри посадкового місця. Сюди входять: вікно корпусу, отвори кріплення, отвори замкової свердловини, отвори інших елементів замку (ручки, засувки та інше (якщо є)).
Запам’ятайте, всі розміри необхідно заміряти в міліметрах. Не ходіть до магазину підбирати замок, знявши розміри довжиною пальця або цигарковою пачкою. Марно витратите як свій час, так і фахівця.
Всі круглі отвори вимірюються від центру і більше ніяк!

При підборі замку немає другорядних розмірів, недостатньо якогось одного параметра – важливо все! Для того, щоб напевно підібрати модель замку, щоб спростити собі пошуки, а спеціалісту роботу, необхідно заміряти:
розміри вікна під корпус замка Якщо замок накладний, вікна не буде;
міжцентрова відстань між усіма отворами кріплення;
міжцентрова відстань між отворами під ключ та ручку. Дуже важливий розмір, яким багато хто нехтує;

Найважливіший параметр замку: бексет. Це відстань від торця дверей/замку до центру замкової щілини. Цей розмір необхідно вимірювати завжди, незалежно від того, який тип замку у вас встановлений.

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply