Як працює система Прозорро?

На території України існує відносно нова система електронних закупівель, про яку на поточний момент відомо не всьому населенню. В цій статті зібрана основна інформація щодо проекту Прозорро, яка допоможе знайти відповіді на наступні питання: для чого створена система, як вона працює, хто може скористатися нею та чим вона вигідна для вітчизняних підприємців. Для того, щоб ознайомитися з біржею ближче, достатньо виконати реєстрацію на сайті відповідно до інструкцій.

Реєстрація на біржі

Користувачі, які бажають приєднатися до торгів на Prozorro, повинні зареєструватися у системі державних закупівель. Ця операція виконується в режимі онлайн.

З цією метою необхідно виконати перехід на сайт Української Універсальної Біржі tender.uub.com.ua та натиснути на кнопку реєстрації, після чого відкриється поле для введення наступної інформації:

  • офіційне найменування в скороченому вигляді;
  • електронна пошта (зазначається виключно та адреса, з використанням якої надалі організовуватимуться та проводитимуться закупівлі);
  • номер телефону у стандартному вигляді (+380…);
  • особистий пароль (він має бути надійним та унікальним);
  • погодження або відмова від розсилки.

Після внесення інформації потрібно погодитись на використання персональних даних, а також з умовами Договору та Регламенту, далі натиснути на кнопку закінчення реєстрації.

З метою підтвердження реєстрації на сайті до вашої електронної пошти, яка була введена на етапі реєстрації, надійде спеціальний лист від Прозорро з посиланням, за яким необхідно перейти.

Після завершення цієї операції користувач переходить до особистого кабінету, де вказує особисту інформацію (важливі поля позначені зірочкою*), інші дані заповнюються лише з ініціативи користувача.

Далі виконується перехід до форми «Користувач» для внесення даних особи, яка буде приймати участь в торгах. Цей етап є завершальним.

Етап ідентифікації

Ідентифікація користувача може виконуватися одним із двох шляхів:

  1. Підписання паперового договору із торговим майданчиком (на безкоштовній основі).
  2. Сплата вартісті реєстрації банківським платежем.

Вдале проходження реєстрації підтверджує лист, який надсилається на електронну пошту. Після цього можна вийти з тестового режиму, позбавившись від відповідної позначки в особистому кабінеті.

По закінченні організаційних процесів важливо зберегти внесені зміни. Якщо про цей нюанс не згадати, може виникнути необхідність повторного введення даних.

Як створити закупівлю у системі Прозорро?

Для того, щоб розпочати нову закупівлю, необхідно перейти до особистого кабінету, відкрити розділ вже існуючих закупівель та натиснути на кнопку створення. З цією метою використовується сторінка Української Універсальної Біржі.

Перед користувачем з’являється поле для введення інформації щодо товару, робіт чи послуг – назви, ціни та тендерної документації (для цього можна обрати будь-який зручний формат).

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply