Яку копалку картоплі вибрати для мотоблока

Наближення сезону садіння та догляду за картоплею нагадує про необхідність механізації цього процесу, і тому у власника мотоблока виникає питання — як вибрати картоплекопалку? У цій статті ми розглянемо види картоплекопачів для мотоблока, переваги і недоліки, сподіваємося, що наш огляд картоплекопачів допоможе зробити правильний вибір.

Навісне обладнання для мотоблока, призначення
Для максимально повного використання можливостей мотоблока необхідно додатково купувати навісне обладнання, яке істотно розширює діапазон робіт — посадка, прополка, підгортання, викопування, розпушування грунту, колка дров, перевезення вантажів, обприскування, подрібнення гілок та копання картоплі.

Устаткування для збору картоплі

Всі проблеми по догляду за картоплею вирішуються покупкою картоплесаджалки, підгортальника, пропольніка, обприскувача і копалки картоплі до мотоблока, мінітрактора.
Картоплекопач для мотоблока незамінна річ в господарстві, в якому є мотоблок і вирощують картоплю, цибулю, часник, редис, червоний буряк — культури, плоди яких розташовуються в грунті подібним чином. Картоплекопачі існують для: мотоблока, мототрактора і мінітрактора.

Призначення і продуктивність картоплекопачів

Завдання картоплекопачів — підрізати на правильній глибині шар ґрунту з дозрілою картоплею і викласти бульби на поверхню. Механізоване прибирання коренеплодів відбувається швидко, з мінімальними втратами, економиться час, сили, за одну годину можна викопати урожай на площі до 0,1 га, що непорівнянно з продуктивністю при викопуванні картоплі вручну.

Як підібрати картоплекопалку для мотоблока

Картоплю можна вибрати будь-яким з картоплекопачів, представлених в інтернет-магазині agrozip.com, всі моделі мають тільки позитивні відгуки клієнтів.
Важливо враховувати:

  • тип ґрунту
  • розміри ділянки
  • обсяг планованих робіт
  • тип і потужність мотоблока

Якщо у Вас невеликий город, але так склалося, що є важкий мотоблок — на Вашій ділянці буде складно розвернутися з механічним картоплекопачем, можливо є сенс придбати лапу.

Також не варто купувати дешеві екскаватори невідомого виробника. Механізми, схильні до навантажень, вимагають чіткого виконання всіх вимог, правильної конструкції, рівності ліній, відповідності товщини металу і його якостей.

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply