3 безпрограшні ідеї для ландшафтного дизайну біля будинку

Існує багато правил розміщення рослин на земельній ділянці коло будинку. Усі вони мають поєднуватися одне з одним з точки зору естетики та мати правильне технічне підґрунтя. Адже красу ландшафту не створити без плодючого ґрунту та правильного поливу ділянки. Тож ландшафтний дизайн — це не лише квітуча картинка, а й справжній технічний проект. Та навіть якщо зробити сад за всіма правилами дизайну та інженерії може виникнути відчуття, що чогось бракує. Зазвичай бракує акценту, чогось яскравого та унікального, що виділятиме вашу ділянку серед багатьох інших ландшафтів. Тому ми, сумісно з професійними експертами садового центру “Ботанік Маркет”, поділимося 3 ідеями для безпрограшного ландшафтного дизайну, який можна використати під час оформлення прибудинкової території.

Гуртова висадка квіткових кущів

Квітник з братків чи то кущі троянди по периметру — така прикраса двору ніколи не вийде з моди. Квіткові композиції доповнюють кам’яними скульптурами. Ось що розповіли наші експерти: “Живі огородження, гуртові та поодинокі насадження квітів можуть бути не тільки фоном для садових композицій, а навіть їх “головними героями”. Найпопулярніші з квітучих кущів — гортензія, чубушник, рододендрон, будлея, керія”. Якщо є можливість посадити квіти у формі годинника, всі сусідські квітучі ділянки точно залишаться поза конкуренцією.

Садова колекція

Досвідчені садівники не використовують жодний декор крім рослин, тобто ніяких камінців, садових фігурок їжачків тощо. Для дизайну потрібні різні типи рослин, які вміло поєднуються у цілісну композицію. Зокрема, у вас може бути окрема клумба для жоржин, галявина з туями, а вздовж доріжки алея рідкісних сортів тюльпанів. Цю ідею можна використовувати із точністю до навпаки — присвятити екстер’єр одній рослині (типу рослин), зокрема, оформити усе різними сортами троянд.

Окрема рослина

На головну роль загальної композиції можна сміло обирати хвойні рослини. “Найкраще вирощувати у наших умовах такі види, як сосна звичайна, сосна веймутова, сосна гірська, сосна кримська”, — додали експерти з рослинництва “Ботанік Маркет”. Також підійде гарно підстрижений декоративний чагарник чи дерево с нетрадиційним вигином стовбура, як от плакуча береза чи верба. Тобто для акцентного деревця згодиться будь-яка нестандартна рослина з пишною кроною, нетиповою формою стовбура чи то кольору листя. Такому “володарю” подвір’я потрібно виокремити почесну місцину на території. Та усе ж у виборі виду ландшафтного дизайну не потрібно повністю зважати на тренди та закупати “модні” рослини. Якщо справжній релакс ви відчуваєте, коли навколо стоїть хвойний аромат, наче у сосновому бору, чому б не засадити обійстя соснами та ялівцем, якщо дозволяє клімат та тип ґрунту?

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply