Штори для дому. Як вибрати тканину

Сьогодні купити тканину для пошиття штор, як здається на перший погляд, досить легко. Але зайдіть на будь-який який сайт з продажу тканин, для прикладу інтернет-магазин «Тканини світу» за адресою mir-tkaney.com.ua і ви розгубитесь в різноманітті різних кольорових гам, фактур і матеріалів. Вибір тканини краще робити, коли фасон вже повністю підібраний. Наприклад, для того щоб фалди лягли рівно і пружно, потрібно купувати м’яку тканину, а щільна тканина підійде для жорстких ламбрекенів.
Для кухні кращий варіант — напівпрозора тюль. Закриватися в цьому приміщенні особливо не від кого, особливо якщо ви живете в квартирі, та й обідні години припадають на час, коли сонце особливо не світить.

Як кроїти штори

При розкрої слід пам’ятати, що деякі матерії не можна використовувати без підкладкових матеріалів. Наприклад, підкладка дуже потрібна для захисту шовку від вигорання на сонці. Яскраві різнокольорові тканини з малюнком також слід посадити на підкладку. Крім того, штори на вікнах, що мають підкладку, чудово захищають кімнати від проникнення в них шуму з вулиці.
Матерії, що мають велику частку натуральних волокон, навіть через час виглядають благородно і вишукано (на відміну від штучних). Проте штучні не дають усадки і не мнуться. Але якщо над натуральними тканинами провести операції по спеціальній обробці, вони зможуть набути властивостей штучних, не втрачаючи при цьому інших своїх корисних у використанні якостей (довговічності, зносостійкості і прекрасного зовнішнього вигляду).

Меблева тканина для штор

Багато покупців, зайшовши в магазин і побачивши вподобану тканину, намагаються її купити собі на вікна. Але от невдача, адже такі шикарні матерії, якими обтягнута меблі, абсолютно не доречно виглядають на вікнах. У чому ж справа? Все дуже просто. Меблеві матеріали дуже щільні, що є неприйнятним для штор. А наявність рясних плавно ковзаючих фалд необхідна. Тому якщо ви хочете, щоб ваші вікна ушляхетнювали приміщення, то можна підійдіть до цього вибору осмислено й зважено.

Бабушкин сад has written 1695 articles

Leave a Reply