Як вибрати крісло мішок?


Щоб крісло мішок викликало радість і задоволення, при його виборі потрібно врахувати кілька рекомендацій.

Наявність вільного місця в будинку. Незважаючи на всю незвичність, ці предмети це все таки меблі і як будь-яка інша річ повинна мати своє місце. Купівля рекомендується якщо в будинку буде куди його поставити.

Правильна тканина. Вона може бути дорогою або не дуже. Головне — щоб вона відповідала Вашим потребам. Обов’язково витратьте 10 хвилин часу і почитайте інформацію про основні типи тканин. Вона дасть розуміння того що Вам потрібно і прояснить то що не можна побачити на фотографіях.

Внутрішній чохол. Наявність внутрішнього чохла необхідно в кріслах з тканини. Рано чи пізно Ви можете захотіти очистити зовнішній чохол від пилу або від випадкових плям, і повірте, набагато простіше це робити окремо від наповнювача. У випадку ж з штучною шкірою навпаки краще коли внутрішнього чохла немає — пропадає посередник між наповнювачем і тілом, від чого крісло приймає ще більш плавні і м’які форми і більш точно повторює анатомічні вигини тіла.


Замок на блискавці повинен бути довгим! Якщо є внутрішній чохол і довжина блискавки становить менше 80% від діаметра, то при спробі витягнути Ви
а) важко зняти чохол
б) можна пошкодити саму блискавку.

Тому, якщо на фото не видно, запитуйте у виробника sanchobag.com.ua/blog/krislo-mishok-grusha/ і про блискавку теж. До речі — без внутрішнього чохла особливо бажано наявність подвійного замку (два замки, один за одним, що відкриваються в протилежних напрямках; бігунок внутрішнього замка за бажанням можна зробити без ручки — він буде відкривається скріпкою для захисту від випадкового відкриття), адже люди захопившись цікавістю і не маючи потрібного ступеня обережності можуть подивитися всередину і також змусити Вас пилососити. Або ж замок може відкритися рівно на стільки, щоб кілька кульок таки вилізли назовні. Перед покупкою уточнюйте наявність будь-яких запобіжних елементів на замку.

Наповнювач. Розкриємо деякі виробничі секрети. В якості наповнювача для безкаркасних меблів повинен використовуватися пінополістирол щільності не менше 25кг / м3. Більше — надійніше, але крісло вийде важче. Менше — загрожує швидкою усадкою. Мала щільність (15кг / м3) досягається шляхом вторинного спінювання сировини. Кульки наповнювача виходять великими і крихкими (більше 4 мм у діаметрі), вони лопаються і швидко мнуться, а крісло дає велику усадку. Менші кульки — краще. З цього також випливає, що не можна купувати крісла наповнені крихтою, вона теж дуже швидко мнеться. Деякі виробники вказують марку в характеристиках, тому питайте!

Деякі виробники згадують про якусь чудодійну добавку в наповнювачі, ноу-хау, секреті фірми, комерційної таємниці і т.п. Це синтепух. Силіконізоване пустотіле волокно, скручене в кульки, з відмінними властивостями — пружне, гіпоалергенне. Наявність такої добавки — просто необхідність. При наповненні тільки пінополістиролом є два недоліки — крісла виглядають просівшими, різкими, просідають після того як людина встала. І крім того пінополістирол — речовина майже не пружна, принаймні хребет цього не відчує, а добавка в наповнювач 30-40% синтепуха вирішує питання і форми і змісту — і це приємно і хребет в природному положенні. Уточнюйте наявність добавок в наповнювачі.

Приємні дрібниці. Ручка для перенесення крісла використовується у випадках коли крісло потрібно носити багато — часто або далеко. Переставити по кімнаті можна і просто взявши мішок за будь-яку виступаючу частину. Отвори для випуску повітря не приносять користі в мішках з тканини. Без спуску повітря крісло стає дуже твердим за рахунок вакууму. Але люверси — це чисто маркетингова штука.




Поділитись своєю думкою