Часник і цибуля дозріли. Що робити?

Листя у часнику починають жовтіти, а нові не з’являються. Турбуватися не варто. Часник готовий до збирання. Затягувати зі збиранням не слід, незабаром головки почнуть розсипатися, а такий часник погано зберігатиметься.

Якщо ви залишаєте стрілки на насіння, то їх попередньо зріжте, зв’яжіть в пучок і підвісьте в сухому місці для дозрівання.

Лук і озимий часник у нас зазвичай дозрівають в середині — кінці липня. У ріпчастої цибулі листя жовтіє і падає на землю.

Збирання цибулі та часнику виробляють в суху погоду.

Цибулю-ріпку розкладають днів на 6-7 для просушки на землю разом з листям. Якщо стоїть дощова погода цибулю прибирають під навіс. Поживні речовини з листя переходять в цибулину, і цибулю дозріває за 10-15 днів
Краще зберігається лук який повністю визрів з тонкою шиєю і засохлими корінням. Після того, як цибуля просохла, листя обрізають, залишаючи 1-3 см. Цибулю-сіянку після підсихання непогано прогріти при температурі 25 .. .40 ° С протягом 3-4 тижнів. Після цієї процедури цибуля краще буде зберігатися. Зберігати часник і цибулю можна в сітках, неглибоких ящиках, або заплетеними в коси при температурі 1 … 3 ° С в сухому місці. Іноді зберігають часник в 3-5 літрових банках, заповнених не до верху, при температурі 20 ° С. Банку не закривають.

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply