Форсунки для обприскувачів – як правильно вибрати?


Обрати правильні форсунки для обприскувачів дуже відповідальна та серйозна справа. Адже не всі вони дають, бажаний саме для вас, результат.
Перед тим як придбати форсунки перегляньте компанії що виробляють якісну продукцію. Як от наприклад компанія Agroplast (Польща), котра виготовляє та реалізує якісні, сертифіковані комплектуючі.

Вибір форсунок

Форсунки для обприскувачів варто обирати керуючись такими факторами як:

  • Тиск.
  • Розмір крапель.
  • Погодні умови.
  • Швидкість руху.
  • Мета використання.
  • Вид застосування.

Форсунки є важливим чинником для внесення препарату на рослини. Вона розташовується між штангою. Ціна на дане обладнання не є визначальним фактором ефективної роботи, адже важливо спершу визначитися з метою використання тих чи інших форсунок.
Не менш важливими показниками при виборі форсунок є: погодні умови та швидкість руху обприскувача. Перш ніж розпочати процес обприскування необхідно виміряти температурні показники, швидкість вітру та загальну вологість повітря.
Швидкість впливає на розмір краплі що вилітає з розприскувачів, та у свою чергу впливає на витрати рідини. Звертати увагу потрібно і на тиск, що виробляє насос. Деяка частина рідини проходить назад у бак і навпаки, тож в даному випадку розмір краплі має велике значення.
Отож:

  • У щілинних форсунок виходе дрібна крапля, як досить швидко може випаровуватися.
  • Інжекторні форсунки – дають більші краплі, що звичайно набагато краще для більш ефективної обробки поля.

Особливості експлуатації

Не потрібно забувати й про заміну форсунок, адже з часом, під впливом хімічних речовин і погодних умов, пластик втрачає свої якості. Варто змінювати форсунки одразу по всій довжині штанги, для рівномірного зрошування. Час від часу потрібно робити перевірку і вчасно робити заміни.
Як правило, багато хто використовує ті форсунки, якими з самого початку було укомплектовано оприскувач на заводі. Але, це неправильно, адже не всі поля однакові, кліматичні умови теж бувають різні. Найкраще підбирати все устаткування, для розпилювання хімікатів, безпосередньо на місці.
Ще важливо звертати увагу на перекриття, адже що вище піднімаємо, то більше зноситься, якщо опускаємо нижче, тоді не перекриваються штанги.


Таким чином, для правильного вибору форсунок потрібно враховувати безліч факторів і особливостей, від яких буде залежить ефективність роботи вашого обладнання. Важливо обирати компоненти та запчастини лише сертифікованих виробників, котрі добре себе зарекомендували, та користуються довірою аграріїв.




Поділитись своєю думкою