Шафи-купе — особливості, переваги, види розсувних систем

Сьогодні шафи купе активно застосовуються при меблюванні квартири, будинків, офісів, дозволяючи надати приміщенню оптимальну функціональність і комфорт. Кожен зможе вибрати найбільш підходящий варіант або скористатися послугою шафи купе на замовлення, яка дозволяє отримати модель, яка підходить під певні особливості кімнати.

Список перевірених виробників розсувних систем

Каталог шаф купе значний, адже дана меблі користується особливою популярністю у всьому світі. За допомогою розсувних систем, які можна замовити, для прикладу, тут https://raumplus.ua/razdvizhnye-sistemy/, вдається підвищити рівень комфорту, розмістити велику кількість речей, не дивлячись на відносно компактні розміри конструкції по відношенню до інших предметів меблів.

Одними з кращих виробників шаф-купе з високими характеристиками і показниками якості є:

  • Raumplus;
  • Astin;
  • Braun;
  • Kraft;
  • Integra.

Вбудована шафа купе надійної марки відрізняється тривалим експлуатаційним терміном, універсальністю. В цілому шафи купе умовно поділяються за матеріалами для виробництва, формі дверного полотна і по різновидам напрямних.

Розсувні системи для вбудованої шафи купе діляться на два основні варіанти: роликові і підвісні. Перші обладнуються профілями, які фіксуються на саморізи в середині каркасу, зверху чи знизу. Двері встановлюються з вмонтованими роликами, основне навантаження припадає на нижній профіль. Розмір фасаду розсувної системи варто підбирати таким чином, щоб співвідношення ширини до висоти не становило менше 1 \ 4 (максимально на один показник ширини — чотири одиниці висоти). Вбудовані шафи купе повинні мати ідеально рівні стіни і підлогу, для правильного макета і монтажу, а якщо ваші стіни далекі від ідеалу тоді вам неможливо купити шафа купе. Але якщо ви все-таки хочете, тоді вам доведеться своїми засобами розщедритися на правильний ремонт, а не просто косметичний.

У підвісних моделях дверне полотно монтується на торець меблів, а навантаження лягає на верхній профіль. Шафи-купе на замовлення при використанні перевірених брендів і надійної фурнітури надає кращу експлуатацію, а перевірені механізми дозволяють зробити до 120 000 відмикань-закривань. Це приблизно 30 років служби, навіть при інтенсивному використанні. Максимальне навантаження при цьому може досягати 80-150 кг на одну двері.

Каталог шаф купе за матеріалами, формою і наявності рамки
Щоб меблі прослужили довгий час, слід використовувати тільки найкращі матеріали. Зараз можна вибрати профіль з нержавіючої сталі (бюджетне рішення) або алюмінію (застосовується у виробах преміум класу). Розміри і товщина підбирається в залежності від показників дверного полотна, довжини стикувальних деталей, роздільників і параметрів шафи купе.

Так як каталог шаф купе досить великий, відповідно, розміри вибираються з урахуванням всіх факторів. Раціональний вибір дозволяє забезпечити надійність протягом довгих років.

Шафи купе розрізняються залежно форми двері:

  • Роликові моделі, що фіксуються на двері, з використанням спеціального ролика, який розміщується всередині рейкового профілю.
  • Безрамкові — кріплення відбувається на панель двері. Такі шафи-купе мають меншою популярністю зважаючи на швидке зношування.

Також є системи з гнутими профілями і необхідними вигинами, що дозволяє зробити шафи купе будь-якої форми. Можна виготовити меблі для різних приміщень. Особливо виділяється колірна гамма — кожен бажаючий може вибрати шафи-купе будь-якого забарвлення. Привабливий і стійкий відтінок забезпечується завдяки перевіреній технології анодування.

Шафи-купе мають нескладну систему збирання двері, яка акуратно виконується за допомогою введення полотна в потрібний паз напрямних. При правильному монтажі і виборі якісного матеріалу моделі зможуть прослужити тривалий час, радуючи функціональністю, практичністю і надійністю.

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply