Як провести осінню посадку троянд?

У центральних регіонах України троянди можна сміливо садити у вересні. Але закінчити посадки потрібно до жовтня, інакше існує ризик, що кущі не встигнуть вкоренитися до морозів.

Саджанці бажано купувати в горщиках (із закритою кореневою системою). Найголовніша хитрість при посадці — зберегти земляний кому цілим. Для цього його напередодні гарно замочують водою. Надземну частину куща вкорочують до висоти 30-35 см.

Осіння посадка троянд

Осіння посадка троянд з відкритими корінням пов’язана з певним ризиком: саджанці можуть виявитися ослабленими через неправильне зберігання або транспортування. У цьому випадку їм просто не вистачить часу, щоб відновитися до початку зими, що загрожує їх загибеллю. Перед посадкою коріння таких троянд потрібно помістити у відро з водою, після чого видалити всі пошкоджені частини рослини.

Місце для посадки повинно бути сонячним і теплим. Яму і поживний грунт для заповнення краще підготувати заздалегідь. Розмір ями становить 50 х 50 х 50 см (на глинистих ґрунтах глибину збільшують до 70 см). Перед посадкою в яму слід вилити відро води з додаванням стимулятора коренеутворення в дозуванні, зазначеному в інструкції до препарату.

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply