Аджика на зиму з яблуками і морквою

Пропоную рецепт приготування аджики з болгарського і гіркого перцю, часнику, томатів, яблук і моркви. Аджику можна їсти з чим завгодно: з супом, другими стравами або просто намазувати на хліб.

Інгредієнти: помідори — 5 кг, болгарський перець без насіння — 1 кг, очищений часник — 2 склянки, гіркий перець без насіння — 3-5 шт., очищена морква — 1 кг, очищені яблука без серцевини — 1 кг, цукор — 400 г , рослинне масло — 400 мл, яблучний або столовий оцет — 400 мл, сіль — 2 ст. л.

Приготування:

1. Помідори, болгарський перець, яблука та моркву пропустити через м’ясорубку.

2. Довести отриману масу до кипіння у великій каструлі і варити на повільному вогні, періодично помішуючи, 1,5 години.

3. Додати цукор, рослинну олію, оцет, подрібнений гіркий перець. Варити на повільному вогні 30 хвилин.

4. Потім додати подрібнений часник і сіль. Варити ще 15 хвилин. Перелити аджику в стерилізовані банки. Має вийти близько 8 літрів.

5. Перевернути догори дном, укутати ковдрою і дати повністю охолонути.

Бабушкин сад has written 1694 articles

Leave a Reply